Gå direkt till innehåll
Checklista för kirurgi och lagring av sommarvärme – examensdags på STING

Pressmeddelande -

Checklista för kirurgi och lagring av sommarvärme – examensdags på STING

Vid STINGs traditionsenliga Take Off-ceremoni i Kista Science City på onsdagen var det dags för bolagen EnCare och SEEC att ta examen. Åren hos inkubatorn har varit intensiva och har inneburit många stora framsteg för bolagen, som nu är redo för nästa steg.

STINGs vd Pär Hedberg inledde Take Off-ceremonin med att ge bolagen några råd inför sin fortsatta resa. Bland annat påminde han om att vägen till att bli en stort, svenskt exportföretag inte alltid är spikrak. Han nämnde exemplet TetraPak som gick med förlust de första fjorton åren, men visade sig bli en minst sagt god affär. Att vara uthållig, och beredd på att det kan gå både uppåt och nedåt under resans gång, var således ett av Pärs råd till EnCare och SEEC.

EnCare erbjuder produkter för att förbättra vården kring kirurgi. Bolagets webbaserade mjukvara fungerar som en checklista och hjälper kliniker att införa och upprätthålla ett strukturerat behandlingsprogram som förbättrar kvalité och effektivitet i vården. EnCares vd Magnus Stafsing jämför produkten med säkerhetsrutiner för flygindustrin; ingen skulle flyga om man inte visste att piloten hade gått igenom sin checklista. Att låta sig opereras utan att en motsvarande kontroll har genomförts borde vara lika otänkbart. EnCare marknadsför vårdprogrammet ERAS (Enhanced Recovery After Surgery) som ger förkortade vårdtider och minskat antal komplikationer i samband med operation, vilket både ger nöjdare patienter och ekonomiska besparingar för vårdgivare.

Under de två åren i STINGs affärsinkubator har det hänt mycket för EnCare. Bolaget har bland annat tagit in den första externa investeringen, fått affärsmodellen på plats och lyckats attrahera kunder.

– Det har varit en fantastisk förmån att sitta i den här miljön tillsammans med alla andra entreprenörer. Dessutom har STINGs infrastruktur varit till mycket stor hjälp för oss. Från start hade vi ju egentligen bara en idé och varsin dator. STING som inkubator har verkligen imponerat, säger Magnus Stafsing.

SEECs vd Andreas Andersson framhåller också glädjen i att jobba med STING. När SEEC kom till STING fanns redan flera starka patent, nöjda kunder och dessutom en oändlig marknadspotential. Men även om SEEC hade mycket goda förutsättningar från start så har STING varit drivande i att ta bolaget till en högre nivå, och det på en imponerande kort tid.

SEECs teknik bygger på en integrerad lösning av energilagring och energiproduktion med full service och underhåll. Mycket av världens energiförbrukning går åt till att värma och kyla byggnader. Genom att säsongslagra energi i form av kyla eller värme så kan energikostnaderna minska med upp till 80 %. Och den största vinnaren är förstås miljön.

– Vi lagrar värmen från sommaren i marken och kan använda den igen när det bli kallt. Det finns en enorm efterfrågan när det gäller den här typen av energibesparingar. Att få vara med och bygga ett sådant här fint bolag är otroligt kul, och samtidigt hjälper vi ju faktiskt till att rädda världen, säger Andreas Andersson.

Mer information
Andreas Andersson, VD SEEC AB, 0 733-35 99 70, andreas.andersson@seec.se
Magnus Stafsing, VD Encare AB, 0706-55 93 12, magnus.stafsing@encaregroup.com
Pär Hedberg, VD STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden