Gå direkt till innehåll
CathPrints första miljonorder i hamn

Pressmeddelande -

CathPrints första miljonorder i hamn

CathPrint har startat ett kundprojekt tillsammans med det norska bolaget Spiro Medical för att vidareutveckla ett system för diagnos av sömnstörningar. Systemet har tidigare sålts av MRA Medical och finns idag installerat på över 200 kliniker över hela världen. Utvecklingen, som stöds finansiellt av Innovasjon Norge, består bland annat i att utveckla en engångskateter i stället för den kateter som idag återanvänds.

CathPrint har kontrakterats för att utveckla och producera katetern för Spiro Medical. Utvecklingsdelen av kontraktet har ett ordervärde av 3 miljoner kronor. Baserat på kundens prognoser kommer tillverkningen att bidra till CathPrints försäljning med ca 7 miljoner kronor år 2015.

”Uppdraget är mycket viktigt för oss och representerar ett stort steg framåt för att förbättra vår mätteknik och vår produkt. CathPrints teknologi är banbrytande och enastående i sitt slag”, säger Adm Dir Dr Med Magne Tvinnereim på Spiro Medical.

”Det här är ett stort genombrott för oss”, säger Bengt Källbäck, VD och grundare av CathPrint. ”Vi har under flera år utvärderat vår teknik för ett antal kunder som har sett de fördelar vi kan erbjuda, framför allt rationell produktion som medger engångskatetrar i högre utsträckning än tidigare. Nu blir vår teknik etablerad på marknaden och vi kommer att söka nytt kapital för mer offensiv marknadsföring.”

CathPrint som bildades 2006 erbjuder sin teknik, CathPrint ™, till företag som producerar endoskop eller katetrar som innehåller sensorer och elektroder.  Tekniken är baserad på rationella produktionsmetoder inom elektronikproduktion, i motsats till dagens produktion som i stor utsträckning är ”avancerat hantverk under mikroskop”. Detta betyder att CathPrint ™ ger möjlighet till mer avancerade katetrar till lägre kostnad än existerande produkter, och därför möjliggör engångskatetrar i hög utsträckning, vilket ger rationellare vård och högre patientsäkerhet.

Kontakt
Bengt Källbäck, VD, CathPrint, 070-667 32 33, bengt.kallback@cathprint.se
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig, STING, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden