Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Brighter tar hem order värd 24,5 MSEK

STING-bolaget Brighters lansering av sin patenterade allt-i-ett produkt Brighter One™ för egenvård av diabetes beräknas ske under slutet av 2012. Redan nu har Rubin Medical lagt en första order på 5 000 Brighter One™ för den nordiska marknaden.

”Vi är verkligen ivriga att få börja marknadsföra Brighter One i norden”, säger Mikael Cederhag, grundare och ägare av svenska Rubin Medical, som marknadsför och säljer medicintekniska produkter med fokus på diabetesvård i Skandinavien.

Affären gäller både själva produkten Brighter One™ och även blodsockertester till denna. Vid normal användning förbrukar en användare av Brighter One™ mellan 2 och 15 blodsockertest om dagen. En försiktig prognos ger att ordern beräknas generera en omsättning på minst 24,5 miljoner kronor över drygt två år.

”Det glädjer mig att ha första ordern på plats och jag ser verkligen fram emot att få skeppa ut produkten så snabbt som möjligt. Enkom med denna order i ryggen vet vi att vi kommer stå på stadiga ben direkt”, säger Truls Sjöstedt, VD på Brighter.

På de nordiska marknaderna finns det ungefär 1,5 miljoner diabetiker och närmare 500 000 beräknas vara insulinbehandlade.

Kontakt
Truls Sjöstedt, VD, Brighter AB, 070-973 46 00, truls.sjostedt@brightercompany.com

Ämnen

Kategorier


Om Brighter AB (publ)
Brighter utvecklar och kommersialiserar innovativa lösningar för egenvård av diabetes. Det är ett STING Alumni-bolag. Finansiering har kommit från ALMI, Innovationsbron, KAS Innovationsfond (en verksamhet inom Karl-Adam Bonniers stiftelse) samt privata investerare. Mer information: www.brightercompany.com

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)

STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden