Gå direkt till innehåll
BodyBug når marknaden

Pressmeddelande -

BodyBug når marknaden

Movinto Fun AB genomför en nyemission om 3,25 miljoner kronor som tar bolagets produkt BodyBug® till marknaden våren 2011. Investerare är befintliga ägare, bl.a. STING Capital AB, samt nya ägaren SamInvest Mitt AB tillsammans med affärsänglar.

"Investeringen tar BodyBug till en industrialiserad produkt för testförsäljning våren 2011. Det är ett genombrott för vår spelkonsol som nu når en ny nivå och får möta marknaden", säger Jin Moen, vd och grundare av Movinto Fun och innovatören bakom den unika patenterade BodyBug – en dansande spelkonsol.

I samband med emissionen flyttar bolaget sitt huvudkontor till Åre kommun i Jämtland. Där kommer också en utvecklings- och marknadsplattform att upprättas i samarbete med Peak Innovation, och redan i höst blir det aktuellt med rekryteringar.

"För mig som är jämte i exil känns flytten till Åre särskilt spännande. Vi ser stora möjligheter i den dynamik som Åre erbjuder. BodyBug är ju livsstilsprodukt, en designad spelkonsol som uppmuntrar rörelse och hälsa och det är ju kännetecken som också bärs fram av Åre", konstaterar Marie Persson Björkman, arbetande styrelseordförande och grundare av Movinto Fun.

Movinto Fun AB utvecklar och kommersialiserar innovativa interaktiva underhållningsprodukter som sätter världen i rörelse. Bolaget grundades 2007 av tekn.dr. Jin Moen och civ.ing. Marie Persson Björkman. www.movintofun.com

BodyBug® är en mobil rörelsebaserad spelkonsol med tillhörande spel och webbtjänster som riktar sig till målgruppen unga tjejer på en global marknad. Produkten är en spinnoff från forskning inom dans och interaktionsdesign vid Interactive Institute och KTH. BodyBug är Movinto Funs första produkt som når marknaden. www.bodybug.se, www.facebook.com/bodybug, www.youtube.com/thebodybug

Peak Innovation stimulerar forskning och affärsutveckling inom områdena turism, sport och friluftsliv. Peak Innovation har verksamhet i Åre och Östersund och ingår i VINNOVAS program VINNVÄXT inom vilket tolv ledande tillväxtmiljöer finansieras i tio år. www.peakinnovation.se

Mer information

Ytterligare pressbilder: www.movintofun.com/press.html

Ämnen

Kategorier


OM STING Capital
Riskkapitalfonden STING Capital har bildats av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth AB) och Innovationsbron. Övriga investerare är affärsänglar från nätverket STING Business Angels, Pod Venture Partner, Folksam, Östersjöstiftelsen, ALMI Stockholm, Länsförsäkringar Stockholm, Peder Sager Wallenbergs Stiftelse, Allba Invest, TageHus Förvaltning och KTH Holding. STING Capital investerar i innovativa teknikbolag i tidiga skeden och med stor internationell potential. STING Capital investerar normalt 1- 4 Mkr per bolag och är oftast första externa investeraren i bolaget. www.stingcapital.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden