Gå direkt till innehåll
Teamet bakom AxCrypt
Teamet bakom AxCrypt

Pressmeddelande -

AxCrypt 2 når över 100 000 användare, utses till “Bästa krypteringsprogram 2016”

Första versionen av AxCrypt används idag av 10 miljoner användare världen över. Sedan lanseringen av nya versionen i maj har AxCrypt 2 redan nått över 100 000 användare. AxCrypt gör kryptering enkelt nog för alla typer av användare och utsågs nyligen till ”Bästa krypteringsprogram 2016” av PC Mag. AxCrypt har även blivit uppmärksammat både av den populära tv-serien Mr. Robot och av hackare.

Stockholmsbaserade AxCrypt gör det möjligt för individer och små grupper att kryptera sina filer på ett enklare sätt än något annat krypteringsprogram på marknaden. Genom att ta bort komplexiteten i stark och beprövad krypteringsteknologi har startupbolaget på mycket kort tid attraherat mer än 100 000 användare i över 135 länder.

– Idag behöver du inte vara en datornörd för att kunna stoppa obehöriga personer från att komma åt dina filer. Även farmödrar ska kunna känna sig säkra och skyddade, säger Svante Seleborg, grundare och utvecklare på AxCrypt.

Den senaste versionen av programvaran, AxCrypt 2, utnämndes till “Bästa krypteringsprogram 2016” av PC Mag, endast fyra månader efter lanseringen. Två månader senare tilldelas AxCrypt förtroende igen, denna gång från användarna, och når 100 000-strecket.

AxCrypt gör avtryck även i populärkulturen. När den sexfaldigt Emmy-nominerade tv-serien Mr Robot sände sitt tionde avsnitt var titeln “eps2.8_h1dden-pr0cess. axx”, vilket är namnet på en fil krypterad med AxCrypt.

– Det är fantastiskt att se det ökade intresset för cyber- och filsäkerhet, och vi är mycket stolta över vår produkt. Vi har också haft en mer atypisk bekräftelse i det faktum att hackers tar över datorer och använder AxCrypt för att låsa dem, säger Zebastian Victorin, VD på AxCrypt.

AxCrypt gör kryptering enkelt genom att den hanterar och redigerar krypterade filer, erbjuder säker delning av krypterade filer genom ”public key-kryptografi” och säker borttagning av filer. Programmets nyckelhanterare, ”Password Manager”, gör det möjligt att på ett säkert sätt lagra lösenord i molnet och generera starka lösenord.

Teamet på AxCrypt arbetar nu med att utveckla nya funktioner och att göra programmet tillgängligt på fler enheter; smartphones, surfplattor och datorer, och såväl för Windows- och Mac-användare. Mobilapparna finns för närvarande i BETA-version och planeras att lanseras i slutet av 2016.

Om AxCrypt
Historien om AxCrypt startade 2001 när grundaren Svante Seleborg behövde dela konfidentiell information över internet och inte kunde hitta en befintlig programvara som var enkel och lättanvänd för alla. Det var då han utvecklade och lanserade den första versionen av AxCrypt och delade den med världen, gratis. År 2014, med över 20 miljoner nedladdningar världen över, hade AxCrypt vuxit till att bli en av världens mest populära program för kryptering av filer. Svante slog sig då ihop med Zebastian Victorin och grundade AxCrypt AB för att ta AxCrypt till nästa nivå.

Kontakt
Zebastian Victorin, VD, AxCrypt, zebastian.victorin@axcrypt.net, 070-745 20 80
www.axcrypt.net
www.axcrypt.net/press-media

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STING har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. STING har stöttat nära 200 startups, av vilka 72 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla STING-bolagen en omsättning på 1,1 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1200 jobb. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden