Gå direkt till innehåll
​Avito-grundarna investerar i matsvinnstjänsten Karma

Pressmeddelande -

​Avito-grundarna investerar i matsvinnstjänsten Karma

Jonas Nordlander och Filip Engelbert investerar i matsvinnstjänsten Karma. Tillsammans med Norrsken Foundation, grundat av Niklas Adalberth, och flera kända svenska affärsänglar har Karma stängt sin finansieringsrunda och fokuserar nu på tillväxt i Sverige och globalt.

Jonas Nordlander och Filip Engelbert har tidigare byggt ett av de mest värdefulla bolagen i den svenska internethistorien – Avito. Nu jobbar duon med investeringar i flera bolag och den senaste i raden är den framgångsrika matsvinnsappen Karma.

– Det är ett starkt team som har den erfarenhet som krävs från startups och idén ligger helt rätt i tiden. Det är en styrka att de kommer från tech-hållet och sedan går in i food-tech, istället för tvärtom, säger Jonas Nordlander, grundare av Avito.

Karma har sedan lanseringen den åttonde november växt explosionsartat. Över ett halvt ton mat har räddats genom det 80-tal restauranger och caféer i centrala Stockholm som har anslutit sig. Karma har nyligen också slutit avtal med AMF Fastigheter som äger ett stort antal fastigheter i Stockholmsregionen där restauranger och caféer ofta är hyresgäster.

– Hållbarhet är en viktig del i AMF Fastigheters dagliga arbete och Karma-appen är ett otroligt spännande initiativ för att minska matsvinnet. Vi är glada över att nu kunna inleda ett samarbete med Karma, och tror och hoppas att det kommer att finnas ett stort intresse bland restaurangerna och caféerna i våra fastigheter att ansluta sig. Fördelen är att man både kan sälja sin överskottsmat och lära känna sina kunder bättre genom tjänsten, säger Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter.

Hittills har Karma endast funnits att ladda ned via App Store för iPhone. I dagarna lanserades Karma också i Google Play Store för Android. Samtidigt pågår uppdateringar av tjänsten både mot konsument och den del av systemet som restaurangerna och caféerna jobbar mot.

– Det är kul att vi nu kommit till den punkt där restauranger och caféer kontaktar oss och vill vara med och rädda mat. Det tar endast 15 minuter för en restaurang som kontaktar oss och går med att ha sitt utbud ute i appen, och när det är dags att lägga ut mat till försäljning tar det mindre än 30 sekunder av deras tid, allt för att minimera arbetet för dem. En enkel och snabb tjänst är en av de viktigaste faktorerna för att kunna fortsätta växa snabbt och rädda mer högkvalitativ mat i Sverige och snart internationellt, säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren, vd och medgrundare av Karma.

En av de senaste större kedjorna att sluta avtal med Karma är Gateau. Med 22 butiker i Stockholm vill Gateau vara med och minimera miljöpåverkan i dagens samhälle.

– Vi lägger mycket tid och kraft på att minimera vårt dagliga svinn och vårt nya samarbete med Karma är ett ytterligare viktigt komplement till vår långsiktiga strategi att minska vår klimatpåverkan, säger Sara Hallqvist, försäljningschef Gateau AB.

Karma har nu stängt emissionsrundan där bolaget tagit in sju miljoner kronor. Pengarna ska användas till att snabbare växa nationellt och internationellt. Det faktum att en rad av investerarna i Karma, som Magnus Bergman, Mattias Miksche, Lars Lindgren, Niklas Adalberth, Jonas Nordlander återfinns på Di Digitals Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare tillför mycket erfarenhet och kunskap på den resa Karma har framför sig.

Kontakt
Hjalmar Ståhlberg Nordegren, Karma, 072-202 02 30, press@karma.life
Cecilia Elovsson, AMF Fastigheter, 08-696 31 10, cecilia.elovsson@amf.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STING har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. STING har stöttat nära 200 startups, av vilka 72 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla STING-bolagen en omsättning på 1,1 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1200 jobb. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden