Gå direkt till innehåll
Arnold Schwarzenegger utser svenska Solelia Greentech till Sustainia100

Pressmeddelande -

Arnold Schwarzenegger utser svenska Solelia Greentech till Sustainia100

Det svenska företaget Solelia Greentechs solcellsbaserade laddstation för elbilar är
utvald till en av årets mest innovativa och hållbara lösningar i den globala hållbarhetsguiden Sustainia100. I och med utnämningen är Solelia Greentech också nominerad till hållbarhetspriset Sustainia Award, vars jury leds av förre guvernören i Kalifornien, Arnold Schwarzenegger.

– Grattis till de utvalda Sustainia100-lösningarna. De är de verkliga actionhjältarna för hållbarhet. Från Kanada till Kenya till Guatemala till Indien, så visar dessa lösningar att vi kan bygga samhällen som är både miljömässigt och ekonomiskt hållbara idag och för kommande generationer, säger Arnold Schwarzenegger.

Hållbarhetsguiden Sustania100, med säte i Danmark, presenterar årligen de hundra mest innovativa och effektfulla miljölösningarna från hela världen. Bland dem finns Solelia Greentechs solcellslösning för elfordon, som valdes ut för dess positiva sociala, ekonomiska och miljömässiga effekter på lokala samhällen.

– Vi känner oss väldigt hedrande över att vi har blivit utnämnda till att vara med i Sustania100-guiden. Det är lite smått omtumlande och fantastiskt roligt att våra lösningar för att ladda elbilar med helt ren solel nu har nått långt utanför Sverige, säger Carolina Johansson, VD på Solelia Greentech.

Juryn består även av förre norska statsministern Gro Harlem Brundtland, EU-kommissionär Connie Hedegaard med ansvar för klimatfrågor och ordförande för FN:s klimatpanel, IPCC, Dr Rajendra K. Pachauri.

– Det är verkligen uppmuntrande att se att nya, innovativa lösningar fortsätter att dyka upp i alla delar av världen. Här är alla bevis vi behöver för att hållbara lösningar fungerar, att de är lönsamma, önskvärda och framgångsrika, säger Connie Hedegaard, EU-kommissionär med ansvar för klimatfrågor.

Solelia Greentech är ett svenskt företag som satsar på att bli ledande inom solcellslösningar för elfordon. Med laddstationer och systemet Solbanken laddas bilar runtom i Sverige med ren solenergi. Företaget presenterade redan 2011 Sveriges första solcellsbaserade laddstation för elbilar och blev 2012 utsedd till Climate Solver av Världsnaturfonden, WWF.

Kontakt
Marie Louise Gorvild, Communications Manager, Sustainia, +45 3164 1050, mlg@mm.dk
Carolina Johansson, VD, Solelia Greentech AB, 070-368 14 16, carolina.johansson@solelia.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden