Gå direkt till innehåll
Arboga Vattenverk försäkrar sig mot smittohärdar genom Predects teknik

Pressmeddelande -

Arboga Vattenverk försäkrar sig mot smittohärdar genom Predects teknik

Ny teknik från Predect ger Arboga Vattenverk möjlighet att finna och stoppa mikroföroreningar såsom bakterier eller parasiter innan det når Arbogabornas kranar.

Sedan ett år tillbaka övervakar Arboga kommun kontinuerligt dricksvattenkvaliteten med hjälp av ett Predect P300‐system inkopplat på vattenverkets utgående dricksvatten. Nu fördjupar Arboga Kommun sitt samarbete med Predect AB genom att investera i Predect P300 Generation II. Därmed integreras P300 med befintliga ”on‐line”‐instrument och kopplas in i vattenverkets övervakningssystem.

”Genom Predects utrustning förstärker vi skyddet för våra invånare. Samtidigt kan vi samla alla sensorers mätvärden på ett ställe och följa hur vårt vatten utvecklas över tiden – sekund för sekund. Detta är särskilt viktigt eftersom miljöförändringar påverkar vårt vatten och vi behöver förstå konsekvenserna”, säger Lars‐Gunnar Felldin, Chef för vatten‐ och renhållningsgruppen i Arboga kommun.

”Vi hjälper våra kunder att leverera säkert vatten till kommuninvånarna. Predect P300 fungerar både som en larmcentral och ett processtyrningsverktyg. Efter världsutställningen i Shanghai våren 2010 blev vi positivt överraskade av våra försäljningsframgångar i Kina och sedan Indien. Nu vill vi förstärka vår närvaro på vår hemmamarknad och välkomnar Arbogas beslut att fördjupa samarbetet.”, säger Fredrik Wittboldt, Försäljningschef för Predect AB.

För mer information kontakta
Arboga: Lars‐Gunnar Felldin, VA‐chef, 0589‐870 89, lars‐gunnar.felldin@arboga.se
Predect AB: Fredrik Wittboldt, Försäljningschef 0709‐300 333, fredrik.wittboldt@predect.se
Predect AB: Karl Bohman, VD 0707‐60 89 98, karl.bohman@predect.se

Om Vattenverket i Arboga
Vattenverket i Arboga försörjer kommunens ca 13 000 innevånare med 200 liter per person och dygn. Råvattnet primärt kommer från sjön Hjälmaren och behandlas i vattenverket före distribution. Mer information: www.arboga.se

Om Predect AB
Cleantech‐företaget, Predect AB har utvecklat ett larmsystem för övervakning av dricksvattenkvalitet. När systemet upptäcker förändringar av vattenkvaliteten skickas ett larm iväg och samtidigt tas automatiskt ett vattenprov för analys. Händelsen dokumenteras med tid och datum för spårbarhet. Förutom kommunalt dricksvatten kan Predects teknik även appliceras på mat‐ och dryckes‐ industrin eller på renat avloppsvatten. Mer information: www.predect.se

Övrigt relevant bakgrundsmaterial; Fokus den 2:a December 2010
”Även om vattensmittan i Östersund beräknas vara ett av de tre största utbrotten de senaste 35 åren är det ingen ovanlig händelse. Var femte dag utfärdar någon kommun rekommendationer om att koka vattnet, och ungefär fyra gånger per år inträffar ett utbrott av smitta. Antalet vattenburna smittoutbrott ligger i nivå med resten av Europa.” http://www.fokus.se/2010/12/sverige-i-bakvattnet/

Predect har genom affärsinkubatorn STING fått avancerat affärsutvecklingsstöd och riskkapitalfonden STING Capital har också investerat i bolaget.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden