Gå direkt till innehåll
Martin Landén och Gustav Gisseldahl, medgrundare av APPRL
Martin Landén och Gustav Gisseldahl, medgrundare av APPRL

Pressmeddelande -

APPRL tar in 12 Mkr för sin shoppinglösning för digitala influencers och premiummedier

APPRL, vars plattform kopplar ihop influencers och premiummedier med e-handlare inom mode, inredning och andra livsstilssegment, växer med 25 procent per månad och tar nu in 12 miljoner kronor. Rundan leddes av Spintop Ventures och övertecknades till 20 procent. De nya pengarna ska gå till fortsatt produktutveckling och expansion till nya marknader.

APPRL har utvecklat en plattform som löser en rad av de stora utmaningar som varumärken, e-handlare, influencers och mediahus nu står inför, som en följd av den snabba övergången från traditionell displayannonsering till mer innehållsnära format.

– Vi möjliggör nya intäktsströmmar för digitala magasin och influencers genom att göra det superenkelt att integrera shopping i det redaktionella innehållet. För e-handlare erbjuder vi en lösning som gör att deras produkter löpande blir utvalda av ledande influencers och magasin. Vi har lyckats ta positionen som Nordens premiumnätverk, med partners som ELLE, Metro Mode, Sofi Fahrman, Carolines Mode, Isabella Löwengrip, Net-a-Porter, Filippa K, Royal Design and Gina Tricot, och kommer nu att fokusera på att möta den internationella efterfrågan på vår produkt, säger Gustav Gisseldahl, medgrundare och head of business development på APPRL.

– Vår ambition är att skapa en ny standard för digital marknadsföring, redan idag är vi den huvudsakliga marknadsföringskanalen för ett flertal av de butiker vi jobbar med. Man kan se det som att vi än så länge skapat den grundläggande produkten och när vi nu blickar framåt så finns det otroligt mycket utrymme för innovation. Till exempel kommer vi använda all vår data till att hjälpa e-handlare och medier att bättre förstå deras målgrupper, vilken typ av innehåll som fungerar bäst, hur de borde produktutveckla och så vidare. Vi har en otroligt spännande tid framför oss, säger Martin Landén, medgrundare och VD på APPRL.

Samtliga tidigare privatinvesterare går med i denna nyemission, däribland Jonas Meerits (ordförande Happy Socks, f.d. VD J.Lindeberg) som också går in som styrelseordförande i APPRL. I styrelsen går även Mats Johansson från Spintop Ventures in tillsammans med grundarna.

– Influencer marketing är idag en av de största möjligheterna inom det digitala marknadsföringslandskapet. Ett bolag som kan erbjuda en skalbar och långsiktigt försvarbar modell genom att skapa reellt värde för influencers, deras följare såväl som för varumärken kommer att ha en mycket intressant tillväxtresa framför sig. Spintop är imponerade av hur Martin och Gustav redan positionerat APPRL för att bli detta bolag och jag ser mycket fram emot att arbeta med entreprenörerna samt mina nya kollegor i styrelsen, säger Mats Johansson, Partner Spintop Ventures.

Bland de nya investerarna i bolaget finns bland andra Magnus Sandberg (Investerare och f.d. Tech Lead Google), Patric Blixt (Entreprenör och f.d. VP Marketing Klarna, CMO Pricerunner och Rebtel), Jonas Sjögren (f.d. VD på SBS Discovery), Johan Kleberg (VD Adlibrisgruppen), Fredrik Tilander (Backstage Invest), Ludvig Linge (Investerare och f.d. VD och grundare TAT) med flera.

– Jag investerar gärna i små men vassa teknikbolag. APPRL knyter ihop onlinemedier och e-handel på ett snyggt, transparent och skalbart sätt som ligger rätt i tiden, säger Magnus Sandberg, Investerare och f.d. Tech Lead på Google.

Kontakt
Martin Landén, VD, APPRL, martin@apprl.com, 076-540 80 80
Gustav Gisseldahl, Head of Business Development, APPRL, gustav@apprl.com, 070-837 44 76

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STING har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. STING har stöttat nära 200 startups, av vilka 72 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla STING-bolagen en omsättning på 1,1 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1200 jobb. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden