Gå direkt till innehåll
Åtta nya internet/mediebolag redo att utmanas hos STING

Pressmeddelande -

Åtta nya internet/mediebolag redo att utmanas hos STING

Igår kickstartade den andra omgången av STINGs nya acceleratorprogram FastForward. Åtta internetbaserade startups har valts ut bland mer än 100 sökande för att under 20 veckor vässa sina affärsmodeller och kompetenser hos STING.

Under de kommande fyra månaderna ska de nystartade internetbolagen utmanas i att snabbt testa sina produkter och tjänster mot kund, mäta resultaten och sedan slipa sina erbjudanden och affärsmodeller. FastForward-programmet avslutas med en demodag då entreprenörerna pitchar sina innovationer för investerare och industri- och medierepresentanter.

− Det är åtta fantastiska team vi har fått in, och det ska bli väldigt spännande att se hur deras bolag kan utvecklas under tiden i FastForward och därefter, säger Peo Nilsson, ansvarig för FastForward-programmet. Efterhand som första batchen haft fina framgångar under hösten, har vi sett ett allt större intresse från investerare i både Stockholm och internationellt, och vi har redan fått intresseanmälningar för nästa Demo Day, tillägger han.

FastForward-bolagen verkar inom vitt spridda internetsegment, från betalningstjänster och utbildning till privat bilddelning. Några av entreprenörerna har framgångsrika karriärer bakom sig, från t ex Avanza, Schibsted, Kinnevik, TV4 och DDB Stockholm. Flera har även bakgrund från andra startups, men bland bolagen finns även nyutexade entreprenörer från Hyper Island.

Bolagen erbjuds gratis kontorsplats hos STING på SUP46 (Start-up People of Sweden) i Stockholm city under programmets gång och får intensivt affärsutvecklingsstöd av STINGs coacher och tillgång till STINGs internationella nätverk av investerare, affärsänglar, industriexperter, och potentiella kunder och partners.

Ansökningsperioden till nästa omgång av FastForward, FFW_03, startar i maj. Mer information om hur man ansöker finns här: www.stockholminnovation.com/FFW

Kontakt
Peo Nilsson, affärscoach, STING, 070-810 37 00, peo.nilsson@stockholminnovation.com

Andra omgången av FastForward, FFW_02, består av följande bolag:

Apprl
www.apprl.com
Apprl erbjuder lättanvända digitala verktyg som hjälper medier och bloggare att öka sina intäkter, samt hjälper e-handlare att sälja mer genom ökad räckvidd. Exempelvis kan en bloggare skapa sin egen e-shop på 5 minuter, ett varumärke kan lansera en kollektion genom Apprls nätverk och en konsument kan se hur andra har mixat produkter innan man själv bestämmer sig för att köpa.

Competencer
www.competencer.com
Competencer är ett nytt sätt att snabbt och enkelt få personlig rådgivning online. På vår mötesplats kan klienter hitta och kommunicera med rådgivare som passar deras behov, via live-video och andra features. För våra experter är det enkelt att ta sina tjänster och sitt erbjudande online till både nya och gamla klienter med hjälp av vår tjänst. Competencer minimerar administrationen då marknadsföring, client management, kommunikation och säker betalning är samlat på ett ställe.

Dreams
www.getdreams.com
Dreams är en personlig tränare som gör det enkelt, inspirerande och socialt att spara pengar. Det är en mobil banktjänst som omvandlar generellt sparande till specifika drömmar.

Kalle Kodare (Cody Coder)
www.codycoder.com
Kalle Kodare strävar efter att producera engagerande och roliga utbildningsmedel som lär barn om hur denna digitala värld fungerar genom att tidigt introducera olika programmeringsspråk.

Mondido
www.mondido.com
Mondido.com är en ny betaltjänst för webb och mobila plattformar, med fokus på enkel implementation och smarta funktioner. Med Mondido kan e-handlare snabbt komma igång med att ta betalt för sina produkter och få stor frihet vad gäller design och funktioner. Till skillnad från övriga leverantörer i Sverige hanterar Mondido även bankinlösen, och gör det möjligt att snabbt komma ut på den internationella marknaden utan start- och månadsavgifter. Vi gör det möjligt för e-handlare att spara både tid och pengar och binder inte upp våra kunder på långa avtal.

Picay
www.picay.com
Picay är appen som förenklar privat bilddelning. Du kan automatiskt och över en specifik tidsperiod dela bilder inom en stängd grupp. Picay är lika användbart på events och konserter som för internkommunikation i företag eller en privat resa med kompisarna. Grundaren Arvin kom på idén när han själv enkelt ville få och dela bilder från sitt kompisgäng efter en nyårsresa. Med imponerade partners bakom sig står Picay nu redo att - från en alphaversion - accelerera sin utveckling till fler användare och på sikt fler länder.

Spontano
www.spontano.se
Spontano älskar spontanitet och har visionen att göra det lättare att vara spontan. Med tjänsten får kunden förslag på spännande upplevelser inom de närmsta 48 timmarna, där Spontano löser allt från inspiration till en biljett i handen. Samtidigt får arrangörer av allt från teater- och sportevenemang till salsadans möjlighet att nå ut med osålda biljetter till en ny målgrupp.

30minMBA
www.30minmba.com
30minMBA skapar relevanta och intressanta sammanfattningar av de böcker du vill, men aldrig hinner, läsa. Med vår app installerad och 30 minuter om dagen kan du enkelt ligga i framkant genom att ta till dig den senaste affärslitteraturen i text och ljud. Genom att alla sammanfattningar skapas enligt 30minMBA-metoden, blir de också lätta att minnas och tillräckligt konkreta för att verkligen kunna användas i din vardag, till skillnad från liknande tjänster som bara levererar en mindre mängd text.

Ämnen

Kategorier


Om STING FastForward
FastForward är ett nytt STING-program som samlar Stockholms mest lovande internetstartups i 4-månadersbatcher. De utvalda bolagen blir en del av ett unikt ekosystem av andra entreprenörer, affärscoacher, investerare och experter, och ges verktyg och metoder för att snabbare kunna utveckla sina produkter, komma ut på marknaden och nå framgång. Ledord för STING FastForward är hastighet, “fail fast, fail forward”. Mer information: www.stockholminnovation.com/FFW

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden