Gå direkt till innehåll
Årets startup låter dig hacka din site – innan någon annan gör det

Pressmeddelande -

Årets startup låter dig hacka din site – innan någon annan gör det

Detectify hittar säkerhetsproblem i en tredjedel av alla webbplatser och webbapplikationer som bolaget scannar. Entreprenörerna bakom IT-innovationen, som själva har hackat Facebook, Google och Microsoft, granskar säkerhetsnivån på företags och individers webbplatser så att innehavarna själva kan fokusera på webbutveckling. Vid finalavslutningen på EIT ICT Labs, STINGs och KTH Innovations entreprenörsprogram Startup igår utsågs Detectify till ”Årets startup”.

Elva innovativa affärsidéer med stor internationell tillväxtpotential presenterades och tävlade igår på avslutningen av Startup, ett träningsprogram för entreprenörer i regi av EIT ICT Labs, STING och KTH Innovation. I tuff konkurrens utsågs Detectify till ”Årets startup”. Entreprenörerna Mathias Karlsson, Johan Edholm och Fredrik Nordberg Almroth från Detectify-teamet belönades med 10000 kr för sin innovation.

– Som utvecklare är det lätt att fokusera endast på produkten. Tack vare deltagandet i Startup-programmet har vi fått en mer heltäckande syn på hur man driver företaget och affären. Att vinna blev en bekräftelse på allt vi lärt oss under programmet, säger Mathias Karlsson.

Detectify har idag 5000 användare och testar nu vilken affärsmodell som kommer att fungera bäst för målgruppen. Idag är de största marknaderna Frankrike, Tyskland och USA och det är där bolaget fokuserar på att växa.

I juryn för ”Årets startup” satt Pär Nordström från Innovationsbron/Almi, och Magnus Rehn och Peo Nilsson, båda affärscoacher på STING. Juryns motivering lyder:

Med oemotståndlig energi, god insikt i problembilden och med ett team med relevant bakgrund, har det här bolaget redan skaffat imponerande traction i marknaden. Den skarpa och kreativa pitchen gjorde det tydligt att vinnaren av Startup 2013 är ett bolag om vi i framtiden hoppas slippa möta av fel anledning.

Startup är ett praktiskt träningsprogram för den som vill få hjälp att formulera och vässa sin affärsmodell och skapa en bra plattform inför en eventuell företagsstart. Programmet består av fem workshops och är baserat på Business Model Canvas, en strategisk och visuell mall för utveckling av affärsmodeller.

Sjutton bolag valdes ut till årets Startup-omgång. Teori har varvats med praktik, och erfarna entreprenörer och experter har delat med sig av sin kunskap.

– Lusten att förändra världen till det bättre verkar vara en outsinlig källa. Fast man egentligen inte borde, så blir man vid varje omgång av Startup lika glatt överraskad hur många bra affärsidéer som ligger och gror bland våra medmänniskor, säger Raoul Stubbe, affärscoach på STING och programansvarig för Startup. Nu har deltagarna fått vässa sina argument, lärt sig tänka ”lean startup” och fått mod och inspiration att spotta i nävarna och ta de första riktiga spadtagen.

Nästa omgång av Startup-programmet startar i november 2013.

Kontakt
Mathias Karlsson, Detectify, mathias@detectify.com, 076-413 34 44
Raoul Stubbe, affärscoach, STING, raoul.stubbe@stockholminnovation.com, 070-655 27 74

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden