Gå direkt till innehåll
Årets cleantechföretag antas till STINGs affärsinkubator

Pressmeddelande -

Årets cleantechföretag antas till STINGs affärsinkubator

Det senaste nytillskottet bland STINGs inkubatorsbolag är Svenska Aerogel AB, som tidigare i höst korades till ”Cleantech Company of the Year” vid Stockholm Cleantech Venture Day. Aerogel har av forskare pekats ut som framtidens supermaterial, men problemet har varit kostnaden att ta fram det. Svenska Aerogel AB har utvecklat en kostnadseffektiv lösning.

- Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med grundarna av Svenska Aerogel för att bygga ett av framtidens mest intressanta tillväxtbolag. Genom det arbete som har lagts ned på utvecklingen av en helt ny kostnadseffektiv produktionsmetod finns en mycket stor potential inom en rad områden, där bolagets olika varianter av aerogel ger stora miljö- och rationaliseringseffekter, säger Magnus Rehn, affärscoach inom Cleantech på STING (Stockholm Innovation & Growth AB).

- Intresset för vårt material är stort och vi driver ett flertal projekt med enorm potential tillsammans med internationella företag. Samarbetet med STING kommer att ge oss en god plattform och det stöd vi behöver inom affärsutveckling och finansiering, säger Anders Lundström, VD på Svenska Aerogel AB.

Kontakt
Anders Lundström, VD Svenska Aerogel AB, 070-656 80 42, anders.lundstrom@aerogel.se
Magnus Rehn, affärscoach på STING, 070-512 05 48, magnus.rehn@stockholminnovation.com

Om Svenska Aerogel AB
Svenska Aerogel AB utvecklar och tillverkar unika, miljövänliga och återvinningsbara aerogelmaterial för en rad industriella applikationer. Några användningsområden är isolering för värme och ljud, filtrering av luft eller vätskor, eller som tillsats i t ex betong, färg, kosmetika eller läkemedel. Bolaget kan utveckla och producera varianter av aerogel till en betydligt lägre kostnad än vad som idag finns på marknaden. Teknologin erbjuder därför intressanta möjligheter för ett antal högvolymproducerande industrier. Innovationen har sitt ursprung ur forskning från både KTH och Högskolan i Gävle. Mer information: www.aerogel.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron, KTH och Karolinska Institutet.

Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden