Gå direkt till innehåll
9 STING-bolag på Internetworlds Startuplista 2014

Pressmeddelande -

9 STING-bolag på Internetworlds Startuplista 2014

När Startuplistan 2014 idag publiceras i sin helhet återfinns 9 STING-bolag bland Internetworlds rankning av Sveriges 24 hetaste digitala startups. De listade STING-bolagen är Peppy Pals (3), Unomaly (8), Qasa (11), RelationDesk (12), Watty (13), Apprl (14), Codarica (15), Revrise (21) och rêve (22).

På tredje plats hittar vi Rosie Linder, grundare och VD för Peppy Pals som skapar spel med syfte att utveckla emotionell intelligens hos sina unga användare. Peppy Pals Empathy Adventures är företagets första spel och riktar sig till barn 2-6 år. Spelet har släppts för Android, IOS och Amazon, och har redan fått stor uppmärksamhet och positiva reaktioner både i media och bland föräldrar och förskolepersonal.

− Jätteroligt att vara med på listan! Ju fler som hör om Peppy Pals desto större chans att vikten av att öva på emotionell intelligens lyfts upp i hemmen och skolorna. Nu jobbar vi på att göra klart nästa spel, lansera e-böcker och traditionella böcker via förlaget Natur & Kultur, samtidigt som vi jobbar med att marknadsföra Peppy Pals internationellt.

Qasa, som placerade sig på elfte plats, grundades så sent som i våras och är en digital plattform för andrahandsuthyrning av bostäder som garanterar en säker och mer personlig process för både bostadssökande och uthyrare. 

− Det känns superkul att redan vara med på listan! Vi lanserade vår beta för bara några veckor sedan och jobbar stenhårt. Förhoppningsvis kan vi nå ut och få chansen att hjälpa fler personer nu, säger Mattia Tosti, VD och en av grundarna av Qasa.

För nionde året i rad utser Internetworld Sveriges hetaste digitala entreprenörer. Juryn har i sitt arbete bearbetat ca 200 nomineringar, samt tagit emot förslag och synpunkter från flera av Sveriges mest framstående företagsinkubatorer, universitet, högskolor, investerare och riskkapitalbolag. Företagen som kommer med på listan får inte ha varit med på tidigare års listor, de måste befinna sig i startupfas, och ska använda nätet på ett nyskapande sätt.

Kontakt
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig, STING, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden