Gå direkt till innehåll
3 av 4 anställda tränar mer med ny friskvårdsutmaning

Pressmeddelande -

3 av 4 anställda tränar mer med ny friskvårdsutmaning

Traditionella stegtävlingar och löptävlingar engagerar ofta bara en del av personalstyrkan på företag. Nu kommer Intersport Challenge, som till skillnad från andra hälsoutmaningar räknar in all form av aktivitet. Det gör att den motiverar och engagerar alla, inte bara de redan aktiva.

Intersport Challenge är en social app- och webbaserad friskvårdstävling. Skridskoåkning, dans, skidor, golf, simning och promenader är bara några av alla träningsformer som ingår. Utmaningen sker i lag, och kontor över hela världen kan delta och tävla mot varandra. Som en ytterligare motivator kan de anställda välja en välgörenhetsorganisation att samla pengar till, via sin utmaning.

– Vi vill erbjuda en möjlighet att prioritera hälsa och träning, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Det handlar om att hitta vardagsmotion och förändra beteenden, säger Nicholas Roman, grundare och VD på Egetto, som utvecklat Challenge-plattformen och samarbetat med Intersport sedan 2014.

76 procent av alla deltagare har angett att de börjat röra på sig ”mycket mer” eller ”mer” under utmaningen, och hela 86 procent anger att Intersport Challenge är roligare än en traditionell stegtävling.

Intersport Challenge samarbetar med världsledande tränings-apparna Endomondo och RunKeeper som erbjuder den senaste tekniken inom mobila applikation för sport och träning.

Under de två senaste åren har Intersport Challenge engagerat företag och lag från mer än 15 länder, från Japan i öst, till USA och Kanada i väst. SJ, Stora Enso och Klarna är exempel några av kunderna. Under året har Intersport Challenge tecknat partnerskap med både Team Rynkeby och Barncancerfonden, och inför 2016 kan Min Stora Dag, Friends och Läkarmissionen adderas till listan av välgörenhetsorganisationer som Intersport Challenge samarbetar med.

I november 2015 blev Egetto och Intersport Challenge invalda i STINGs inkubator, och planerar nu en större expansion med fokus på England och Tyskland.

För mer information
www.intersportchallenge.com

Kontakt
Nicholas Roman, VD Egetto AB som driver Intersport Challenge, nicholas.roman@intersportchallenge.com, 070-291 60 30

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Intersport Challenge
Intersport Challenge är en ny och revolutionerade app- och webbaserad friskvårdsutmaning i lagform för företag, utvecklat av Egetto AB. Till skillnad från traditionella friskvårdskoncept räknas all form av aktivitet och det handlar om att hitta vardagsmotion och förändra beteenden. Mer information: www.intersportchallenge.com

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden