Gå direkt till innehåll
Julia Sporre, CTO, Claudia Gård, VD och Ulrika Lilja, COO. Foto Simon Hellsten
Julia Sporre, CTO, Claudia Gård, VD och Ulrika Lilja, COO. Foto Simon Hellsten

Pressmeddelande -

​Vänskapsappen GoFrendly tar in 3 miljoner

GoFrendly, en app som erbjuder kvinnor i alla åldrar en möjlighet att skapa nya vänskapsrelationer genom pricksäker och trygg matchning, har tagit in 3 miljoner kronor. I rundan medverkar bland annat Apoteagrundaren Pär Svärdson och tidigare Klarnachefen Louise Samet. Nu ska bolaget expandera och vidareutveckla produkten.

Grundarteamet bakom GoFrendly, Claudia Gård och Ulrika Lilja, fick idén till företaget genom sina egna behov av att träffa nya vänner. I oktober 2016 lanserades vänskapsappen som enbart riktar sig till tjejer. Att bygga en social plattform där kvinnor kan träffa nya vänner har visat sig ligga rätt i tiden.

- Vi ser ett stort behov på en marknad med få aktörer. Nu handlar det om att springa snabbt och det är precis det vi ska göra med kapitaltillskottet. Vi kommer utveckla plattformen för att skapa fler fysiska möten och en premiumtjänst ligger också nära i tiden, förklarar VD och medgrundaren Claudia Gård.

Intresset för att investera i GoFrendly har varit stort och teamet har fått tacka nej till kapital. I rundan medverkar Apoteagrundaren Pär Svärdson, JNE Invest, ängelinvesterare som Klarnas tidigare produktchef Louise Samet med flera. Utöver kapital bidrar även investerarna med kompetens och nätverk, vilket är ovärderligt för teamet.

- Det är roligt att så många ser potentialen i GoFrendly och är redo att investera, säger medgrundaren Ulrika Lilja.

GoFrendly har användare mellan 18 och 82 år och används flitigt runt om i hela Sverige. GoFrendly har även lanserat i Oslo med lyckat resultat. Idag är appen gratis och det har varit en viktig del för att kunna växa. Intäkterna består än så länge av annonser och partnersamarbeten.

- Vårt mål med appen är att skapa fysiska möten. Att kunna erbjuda våra användare event tillsammans med partners har visat sig vara ett vinnande koncept. Många varumärken vill nå en stor kvinnlig målgrupp både digitalt och fysiskt, och vi kan erbjuda en helhetslösning, fortsätter Ulrika.

- Vi är stolta över att ha lyft problemet med att hitta nya vänner och vi vet redan nu att vår tjänst har förändrat människors liv - vårt mål är att göra världen en mindre ensam plats, avslutar Claudia.

Mer info
Claudia Gård, VD och medgrundare, claudia@gofrendly.com, 070-710 45 56

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden