Gå direkt till innehåll
Vinnarna av "Bästa pitch" på Sting Demo Day: Julian Lee, Airmee och Linda Absberg, Suavoo
Vinnarna av "Bästa pitch" på Sting Demo Day: Julian Lee, Airmee och Linda Absberg, Suavoo

Pressmeddelande -

Sting Demo Day presenterar 13 nya stjärnor på Sveriges startuphimmel

13 Stingbolag tog klivet ut från Stings Accelerate- och Incubateprogram på Sting Demo Day i Bryggarsalen igår. En publik bestående av över 130 investerare och andra gäster lyssnade när bolagen presenterade sina affärsidéer på scen. 

Sting Demo Day utgör avslutningen för de bolag som deltagit i Sting Accelerate och Sting Incubate, och ger dem en möjlighet att presentera sina affärsidéer och planer för framtiden inför en högkvalificerad publik av investerare och möjliga affärspartners.

Sommarens upplaga av Sting Demo Day bjöd publiken på pitchar inom så vitt spridda områden som innovativa transporttjänster, etiskt tillverkade läderaccessoarer, åtkomst till specialistvård och digitala verktyg för försäljning och marknadsföring.

– Idag avslutade den tionde batchen av Sting Accelerate sin tid hos oss, och med dem har 248 bolag nu genomgått Stings program sedan vi startade 2002, säger Pär Hedberg, VD på Sting.

– När jag pratar med bolag som lämnat våra program för ett halvår eller ett år sen, och som precis tagit in en investering, så visar det sig ofta att det är just här på Demo Day som de knutit den kontakten. Det visar att Demo Day faktiskt funkar, det tycker jag är en rätt häftig grej, fortsätter Pär Hedberg.

När Demo Day-publiken skulle rösta om dagens bästa pitch blev det jämnt mellan Suavoo och Airmee, som därmed fick dela på vinsten.

Suavoo är en digital concierge som höjer kundupplevelsen på hotell. Genom en on-demandplattform erbjuder Suavoo hotellgäster tjänster inom skönhet, wellness och miljövänlig transport.

– Det kändes jättekul att vinna, speciellt eftersom jag alltid har tyck att det är ganska jobbigt att stå på scen. Jag har haft en fantastisk pitchcoach här på Sting, Jenny Lindblad, som har hjälp mig förbättra mig själv. Vi har fått väldigt mycket ut av affärscoachningen i Sting Accelerate, särskilt som vi har utökat vårt erbjudande från skönhet, där vi började, till att bli en digital concierge. Att kunna få feedback under den resan har varit extremt värdefullt, säger Linda Absberg, VD och medgrundare på Suavoo.

Airmees tjänst förändrar hur varor transporteras i städer genom en revolutionerande forskningsbaserad teknologi som sammankopplar kunder med bud som kan leverera varor on-demand.

– Det känns extra roligt att avsluta vår tid i Sting Incubate med att vinna pitchen. Vi har fått jättebra coaching av får affärscoach Ivar Strömberg, som har varit ett värdefullt bollplank både när det gått bra och när det gått mindre bra. Nu handlar det bara om att växa, säger Julian Lee, VD och medgrundare på Airmee.

Bolagen som deltog under Sting Demo Day var:

Från Sting Accelerate

Baetes

Bukvy

ContentStudio

Cryptolens

Dockstr

Foodla

Knowlocker

Suavoo

Från Sting Incubate

Airmee

LocalLife

MediCheck

Need Insights

Tölve

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden