Gå direkt till innehåll
Grundarteamet i Medicheck Thomas Ehrengren och Christian Tärnholm
Grundarteamet i Medicheck Thomas Ehrengren och Christian Tärnholm

Pressmeddelande -

​Specialistvård online lockar investerare – MediCheck tar in nya miljoner

MediCheck som erbjuder specialistvård online har haft ett fint första år. Lansering i mars och en kraftig tillväxt under hösten 2017. Detta lockar nya intressanta investerare som vill vara med och bygga den nya vården och MediCheck stänger nu en finansieringsrunda på 4 MSEK.

En av de färgstarka personerna som tror mycket på MediCheck är Mattias Weinhandl, tidigare hockeyproffs med en enastående karriär bakom sig.

– En viktig orsak till min investering i MediCheck är entreprenörerna i företaget, som jag finner väldigt drivna, engagerade och som har stora ambitioner att göra specialistvården mer tillgänglig för patienten på ett modernt sätt. Hälsa och vård är ett område som jag personligen brinner för, och där finns det strukturella utmaningar och stora behov av förbättring, konstaterar Mattias.

Anders Göransson på Soläng Invest som är Lead investor och styrelsemedlem i MediCheck är optimistisk.

– Samtliga ägare har bidragit i denna runda vilket är väldigt roligt. MediCheck bedriver vård på ett värdefullt och hållbart sätt som ger individen stort inflytande och unik access till specialistvård. Detta är extra värdefullt för personer som har kroniska sjukdomar där specialistkunskaper ofta är nödvändigt. Det känns bra att kunna bidra till detta, berättar Anders.

MediCheck har tagit in totalt tio miljoner på två år och har en fin bredd och kompetens bland ägarna. De nya ägarna förutom Mattias Weinhandl är Propel Capital, Christian Ehrhardt (ex Vitamin Well), Sara Steinvall, Johan Ranstam, Lars Svensson och Mattias Ejbe.

– Vi är mycket glada för våra nuvarande och nya ägares förtroende. Alla bidrar med viktig kunskap för vår fortsatta tillväxt. Nu har vi bra förutsättningar för fortsatt etablering av personlig och individanpassad specialistvård i Sverige, säger Thomas Ehrengren, vd på MediCheck.

För mer information, kontakta gärna
Thomas Ehrengren, medgrundare och VD, MediCheck, 0704-54 23 01, thomas.ehrengren@medicheck.se

Om MediCheck
MediCheck är ett svenskt vårdföretag som erbjuder digital specialistvård – utan krav på remiss. 190 anslutna specialistläkare, dietister och psykologer hjälper personer som har kroniska eller tillfälliga sjukdomar via videosamtal och meddelanden. Kunden väljer själv specialist baserat på individuella preferenser och behov.

MediCheck är tillgängligt via medicheck.se och apparna https://medicheck.onelink.me/Y4eP

Bilder
Högupplösta bilder finns på:

http://medicheck.se/press

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 200 startups, av vilka 68 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 1,5 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1500 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden