Gå direkt till innehåll
26 unga heta teknikbolag utvalda att ställa ut på Innovation & Technology 2009

Pressmeddelande -

26 unga heta teknikbolag utvalda att ställa ut på Innovation & Technology 2009

Innovation & Technology är Sveriges ledande event för och med teknikentreprenörer. Här möts personer som vill starta framtidens teknikbolag, entreprenörer bakom innovativa teknikbolag och investerare. Ur ett stort antal sökande har nu 26 av Sveriges mest lovande nystartade teknikföretag valts ut för att ställa ut vid heldagseventet på Kistamässan den 6 maj. De tävlar samtidigt om det åtråvärda priset Innovation & Technology Award med 150 000 kronor i prispengar.


Årets huvudtalare är Daniel Ek, en av grundarna till den omtalade musiktjänsten Spotify. Spotify lanserades under hösten 2008 och har redan över 1 miljon användare.

"Att utveckla nya framgångsrika teknikbaserade företag är en mycket krävande uppgift, som kräver både kunskap och framförallt ett stort engagemang. I&T är ett forum där personer som överväger att kommersialisera en idé kan få både inspiration och kunskap genom att lyssna till andra som redan lyckats", säger Ingvar Eriksson, Avdelningschef KTH Innovation

"Jag är väldigt nöjd med att I&T fortsätter att attrahera så många mycket kvalificerade och framgångsrika entreprenörer som vill dela med sig av sina erfarenheter. I år är bredden bland de som får ställa ut ännu större både geografiskt och branschmässigt. Jag ser fram emot ett härligt 5 års jubileum!" säger Pär Hedberg, VD på STING (Stockholm Innovation & Growth)

Bland de utvalda bolagen som får ställa ut och "pitcha på scenen", finns spännande nya lösningar inom ICT, medtech och cleantech. Allt från mätinstrument för föroreningar och innehåll i biomaterial till programvaror för att i realtid förbättra och automatisera video från flygbaserade videospaningssystem. Det finns också lösningar för nya flirtingmetoder via mobiltelefonen, en biologiskt nedbrytbar sanitetspåse och intelligent övervakning och kontroll av fjärrvärmesystem.

Listan över Sveriges hetaste teknik startups:
AddBIO AB, www.addbio.se
Andersson & Co, www.andersson-co.com
Antrad Medical AB, www.antrad.se
Applied Nano Surfaces, www.appliednanosurfaces.com
Arexor AB, www.arexor.com
Bloo AB, www.bloo.se
Byteactive AB, www.byteactive.com
CathPrint AB, www.catherer.se
Cortus AB, www.cortus.se
Craft Animations & Entertainment AB, www.craftanimations.com
Division By Zero, www.jdome.com
Donya Labs AB, www.donyalabs.com
Excillum AB, www.excillium.com
Imint, Image Intelligence AB, www.imint.aero
Kaskado AB, www.kaskado.com
Mantex AB, www.mantex.se
Movinto Fun AB, www.movintofun.com
Noda Intelligent Systems AB, www.noda.se
Peepoople AB, www.peepoople.com
Predect AB, www.predect.se
REHACT AB, www.rehact.com
Rolling Optics AB, www.rollingoptics.com
Saplo AB, www.saplo.com
Solarus AB, www.solarus.se
Swedish Pharma AB, www.swedishpharma.com
SyntheticMR AB, www.syntheticmr.com
 

Förutom mässan kommer besökare att kunna medverka på interaktiva workshops, där några av Sveriges främsta teknikentreprenörer delar med sig av sina erfarenheter. Bland andra Sami Niemi som är en av grundarna till Scalado, världsledande på bildprogramvara till mobiltelefoner och Lasse Tenerz, grundare till medicinteknikbolaget Radi, som utvecklar tryckgivare för att mäta tryck i hjärtats krankärl. Övriga talare är; Börje Ramsbro, grundare system 3R, Christopher Ahlberg, grundare Spotfire, Eddie Weitzberg, grundare Aerocrine, Henrik Ekelund, grundare och VD, BTS Group, Per-Ludvig Normark, grundare Nordnav och Nicolas Hassbjer, grundare och vice Ordförande HMS Networks AB.

För mer information:
Ingvar Eriksson,
Avdelningschef KTH Innovation, 08-790 66 29, ingvare@kth.se
Pär Hedberg, VD STING, 0708-55 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com
Lina Kårfalk, presskontakt för I&T och marknadsansvarig STING, 070-303 55 08, lina.karfalk@stockholminnovation.com

Om Innovation & Technology
Innovation & Technology arrangeras av KTH Innovation och STING (Stockholm Innovation & Growth). Huvudsamarbetspartner är Innovationsbron Stockholm och Stockholms Stad. Samarbetspartners är Vinnova och mediapartner tidningen Ny Teknik.

Med Innovation & Technology vill vi inspirera till ett ökat intresse för innovativt teknikföretagande och skapa en givande och inspirerande mötesplats för entreprenörer i nystartade teknikföretag, framtidens teknikentreprenörer och investerare. De kriterier som urvalsgruppen har utgått från i sin urvalsprocess är: 1) Höginnovativt teknikbolag (bolaget utvecklar egna produkter baserade på en teknisk innovation), 2) Ej äldre än 4 år och ej mer än 1 Mkr i omsättning de senaste 12 månaderna, 3) Entreprenörsgrundat samt grundaren kvar i organisationen samt 4) Ett och samma företag kan deltaga som utställare max två gånger. För ytterligare information besök: www.innovation-technology.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Relaterade event

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden