Gå direkt till innehåll
Woshapp-grundarna Jens Karlsson och Marc Owuya
Woshapp-grundarna Jens Karlsson och Marc Owuya

Pressmeddelande -

​Woshapp tar in 10 MSEK för att skala upp den miljövänliga biltvätten

Woshapp är bolaget som tar biltvätten till dig och kraftigt minskar miljöpåverkan av biltvättar, bland annat genom att minska vattenåtgången med 99%. Nu tar bolaget in 10 miljoner kronor från Norrsken och en grupp av privatinvesterare för att skala upp verksamheten och expandera geografiskt.

Woshapp grundades 2017 av Jens Karlsson och tidigare hockeyproffset Mark Owuya. Affärsidén går ut på att erbjuda en miljövänlig biltvätt genom att skicka ut bilvårdare till kunderna, något som är betydligt bättre för miljön och smidigare för bilägaren än att de ska ta bilen till en vanlig biltvätt.

Woshapp strävar efter att minimera miljöpåverkan i alla led i verksamheten. Bilvårdarna cyklar till bilarna och använder biologiskt nedbrytbara produkter. All smuts och miljöfarliga kemikalier som tvättas bort absorberas i mikrofibertrasor som sedan tvättas av ett miljöcertifierat tvätteri. Denna metod använder 99% mindre vatten än en konventionell biltvätt.

Woshapp använder teknologi för att skapa enkla jobb med bra villkor. Bolaget flyttar jobben från automattvättar och garageuppfarter till professionella bilvårdare.

Företaget tar nu alltså in 10 miljoner kronor från Norrsken och en grupp privatinvesterare, bland annat Dan Castillo (grundare av Onlinepizza), Peter Sterky (tidigare Spoitify) samt Boel Rydenå Swartling (medgrundare av Charge Amps). Kapitalet kommer att användas till att bygga organisationen och expandera till andra städer.

Woshapp har redan flera stora kunder som DriveNow, Aimo och några av de större hyrbilsföretagen. Företaget satsar nu på att möta efterfrågan från företagskunder, bland annat utvärderar Woshapp hur behovet från tjänstebilsegmentet bäst möts. I dagsläget finns Woshapps tjänster tillgängliga för privatkunder i Stockholm.

Kontaktuppgifter
Jens Karlsson, VD, jens@woshapp.se, 072-324 91 91

Om Woshapp
Woshapp vill revolutionera biltvättsindustrin på ett hållbart sätt. Tjänsten är ett miljövänligt biltvättsalternativ som sparar vatten och använder miljöanpassade rengöringsmedel. Företags- och privatkunder i Stockholm bokar enkelt en biltvätt online. När bokningen är gjord skickar Woshapp sina bilvårdare till angiven plats där bilen tvättas. Vid avslutad tvätt skickas före- och efterbilder till kunden.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden