Gå direkt till innehåll
Emil Smith, Robin Åström och Gustaf Smith.
Emil Smith, Robin Åström och Gustaf Smith.

Pressmeddelande -

Wehype hjälper annonsörer att nå gamers - nu tar de in miljoner

Wehype hjälper annonsörer att genomföra influencer marketing-kampanjer riktade mot gamingvärlden. Nu backas bolaget av John och Martin Wattin, bland annat bakom Inbox Capital, tillsammans med flera andra namnkunniga ägare.

Bolaget Wehype gör det enkelt och smärtfritt för annonsörer att nå den enorma gaming- och e-sportpubliken. Med Wehype:s digitala plattform ges annonsköpare ett kraftfullt verktyg för att på under tio minuter lansera skalbara influencer marketing-kampanjer riktade mot miljontals gamers runt om i världen.

Att titta på andra personer som spelar datorspel är en trend som fullkomligt exploderat de senaste åren. Så sent som 2017 rapporterade Superdata att fler personer tittar på gaming videos online än på HBO, Netflix, ESPN och Hulu sammantaget.

– Vi har en produkt som är unik på marknaden idag. Vi kapar många onödiga mellanhänder och sätter annonsköparen i direktkontakt med de influencers som har den mest relevanta publiken. Dessutom använder vi oss av en rad tekniska element för att förenkla tidskrävande moment såsom kommunikation, betalningar och datainsamling, säger Robin Åström, grundare och VD på Wehype.

Nu fyller bolaget på kassan i en finanseringsrunda som nyligen övertecknades. På ägarlistan finns efter finansieringsrundan en rad namnkunniga och erfarna entreprenörer och investerare, inklusive John Wattin och Martin Wattin som driver Inbox Capital, Betsson-grundaren Pontus Lindwall och Christian Ehrhardt (ex Vitamin Well).

– Vi har jobbat länge på att hitta rätt investerare som kan stötta oss i vår fortsatta tillväxt och internationella satsningar. Vi har framförallt valt att ta in personer som ser sitt ägande som långsiktigt och som kan bidra med stöttning och synergier till vår verksamhet, säger Robin Åström.

Wehype:s nätverk består redan idag av tusentals influencers som når en publik på tiotals miljoner personer. Bland kunderna finns välkända varumärken såsom ASUS, Warner Music, Hertz och SJ.

– Wehype är ett väldigt spännande bolag som ligger i framkant inom sitt område, jag ser fram emot att vara med på resan och bidra med mina erfarenheter, säger John Wattin.

Läs mer om Wehype härwehype.it

För mer information: Robin Åström, VD och grundare, 073-382 17 12, robin@wehype.it

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på drygt 2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden