Gå direkt till innehåll
Jenny Wuori och Patricia Ingemarsson​, grundare av YourPDi. Foto: Mia Wibacke Bornberger.
Jenny Wuori och Patricia Ingemarsson​, grundare av YourPDi. Foto: Mia Wibacke Bornberger.

Pressmeddelande -

Techföretaget YourPDi tar in amerikanska Virtual Force som delägare för att accelerera och vidareutveckla appen

Techföretaget YourPDi vill att vi ska säga "hejdå" till pärmar, mappar och digitalt kaos och "hej" till din personliga digitalisering med appen YourPDi (Your Personal Digitalisation). Företaget har nu fått en investering på 2,1 MSEK för att utveckla mer avancerade funktioner och lansera YourPDi internationellt.

Appen riktar sig till personer som vill få bättre koll på viktiga dokument och värdefull information rörande sig själv, sitt hem, sin familj, sina saker och projekt. Människors pappersröra och digitala oreda är bevisligen stor eftersom appen YourPDi har laddats ner 17 000 gånger sedan lanseringen i oktober 2018.

Grundarduon Patricia Ingemarsson och Jenny Wuori saknade själva en smart och modern lösning på oredan och tog saken i egna händer och utvecklade appen YourPDi. Med från start fanns den amerikanska tech- och utvecklingspartnern Virtual Force. Nu stärker företagen sitt samarbete genom att Virtual Force går in som delägare och får aktier i utbyte mot utveckling.

− Investeringen är på 2,1 MSEK men det verkliga värdet är fyra gånger så stort om vi köpt motsvarande utvecklingstjänster i Sverige, säger Patricia Ingemarsson medgrundare och CTO. Tillsammans med Virtual Force kommer vi att accelerera produktutvecklingen inom UI/UX samtidigt som vi kan addera kompetens inom blockchain och machine learning, fortsätter Patricia.

Människors egna data är en viktig tillgång och individer kämpar ofta för att hitta och hantera den.

− YourPDi har skapat ett nytt verktyg som underlättar att både spara och söka bland sin privata information och en sådan lösning har tidigare inte funnits på marknaden. Vi kallar det ”Valuable Asset Management”. Förutom en internationell skalbar produkt gillar vi drivet och passionen i grundarteamet. De har rätt mix av kompetens för att växa företaget, säger Jamil Goheer, CEO och medgrundare av Virtual Force.

Virtual Force, som tidigare har investerat i det svenska medtechföretaget MediCheck, har ett stort utvecklingsteam med över 200 specialiserade ingenjörer inom apputveckling och avancerade säkerhetslösningar.

− Virtual Force har en etablerad och testad tillväxtmodell som hjälper startups att cementera en skalbar grund redan från början. Deras erfarenhet inom produktdesign, teknik och skalbarhet kommer att hjälpa oss att accelerera och fokusera på tillväxt-KPIer, säger Jenny Wuori medgrundare och CEO på YourPDi. 

Kontakt
Jenny Wuori, jenny@yourpdi.se, medgrundare och VD
Patricia Ingemarsson, patricia@yourpdi.se, medgrundare och CTO

Relaterade länkar

Ämnen


Om YourPDi
YPDi AB är ett Stockholmsbaserat techbolag med en SaaS-tjänst som digitaliserar värdefulla dokument och viktig information. Visionen är att kunna erbjuda privatkunder globalt, bättre koll det viktiga som rör en själv, ens familj, hem, saker och projekt. Allt organiserat och på ett ställe - säkert lagrat i molnet. Lätt att hitta - när du behöver det mest. Appen YourPDi (Your Personal Digitalisation) lanserades 2018. YPDi är del av affärsinkubatorn Sting. Mer information: www.yourpdi.com

Om Virtual Force
Virtual Force Inc. är ett USA-baserat teknikrådgivnings-, innovations-, design- och teknikplattformsbolag som arbetar med företag och grundare för att skapa nästa generations digitala lösningar. Virtual Force fokuserar på innovativa och flexibla sätt att lösa komplexa affärsutmaningar, experimentera med nya idéer och bygga pålitliga, skalbara produkter. Virtual Force investerar i vinnande team som löser viktiga problem på växande marknader. Tidigare har Virtual Force investerat i FinTech och HealthTech-företag, däribland svenska MediCheck. Mer information: www.virtualforce.com

Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 270 startups, av vilka 67 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 2,5 miljarder kronor, varav 68 procent kommer internationell försäljning. De har dessutom skapat över 2600 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden