Gå direkt till innehåll
Elly Pistol-teamet
Elly Pistol-teamet

Pressmeddelande -

Street wear-uppstickaren Elly Pistol tar in 3 miljoner kronor

Elly Pistol, online-modeföretaget som riktar sig till den digitala generationen, har stängt sin första investeringsrunda och tagit in 3 miljoner kronor för expansion till nya marknader och utvidgning av teamet. Bland investerarna finns bland annat JNE Invest och BLCBX Investment Group.

Elly Pistol är ett digitalt street wear brand som lanserades våren 2015. Företaget grundades av Cecilia de Champs med målsättningen att skapa produkter som är säsongsoberoende och därför kan leva mycket längre än de traditionella sommar/höst/vår/vinterkollektionerna.

Många känner till Elly Pistol genom deras bomberjackor som snabbt blev populära och syntes flitigt i sociala medier och på influencers. Designen sker in-house i Stockholm och försäljningen sker utan återförsäljare via Elly Pistols egna hemsida. Sociala medier är Elly Pistols främsta kommunikationskanal.

- Vår målgrupp är den digitala generationen som lever lika mycket online som offline. Vi vill skapa ett community där vi tillsammans med våra fans kan ta fram våra kollektioner, forma vårt varumärke och omgående få feedback på våra idéer. I takt med att fler blir medvetna om miljö och konsumenthets är jag övertygad om att våra icke säsongsberoende produkter ligger rätt i tiden, säger Cecilia de Champs, VD och grundare.

De nya investerarna kompletterar Elly Pistol-teamet med erfarenhet och nätverk.

- Vi har hittills vuxit snabbt organiskt med väldigt lite medel och jag ser nu fram mot att kunna påskynda expansionstakten ytterligare tillsammans med våra nya ägare. Det har varit viktigt för oss att göra en smart runda och få tillgång till ny kompetens och erfarenheter ifrån branschen och då främst inom e-commerce och online media, säger Cecilia de Champs.

- För JNE Invest är Elly Pistol en investering i ett smart, modigt och dynamiskt modeföretag som efterfrågas och ligger helt rätt i tiden, säger Niklas Norén, Managing Partner för JNE Invest. 

Hugo Hågemark, Partner på BLCBX Investment Group, fortsätter - Försäljningstillväxten är imponerande och vi är övertygande om att Elly Pistols resa bara börjat. Vi ser verkligen fram emot att vara delaktiga i den globala satsningen som inleds nu i höst.


Kontakt
Cecilia de Champs, VD Elly Pistol, cecilia@ellypistol.com

www.ellypistol.com


Om Elly Pistol
Elly Pistol är ett online brand inom street wear vars signaturplagg är kaxiga men tidlösa bomberjackor. Märket har sedan starten 2015 fått mycket uppmärksamhet i sociala medier och har redan kunder i över 30 länder. Elly Pistol designar för kvinnor som vill utrycka känslor genom sina outfits, och skapar kläder med attityd som är säsongsoberoende och kan hänga med oss länge, både offline och online.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 200 startups, av vilka 68 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 1,5 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1500 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden