Gå direkt till innehåll
STING Capital investerar i framtidens sociala programvara - FileRide

Pressmeddelande -

STING Capital investerar i framtidens sociala programvara - FileRide

STING Capital investerar två miljoner i framtidens sociala programvara, FileRide, som nu påbörjar sin kommersialisering. Investeringen ska bland annat användas till marknadsföring och anpassning av de befintliga tjänsterna till företagsmarknaden.

FileRide är en social programvara som på ett unikt och säkert sätt förenar människor med gemensamma intressen såsom dokument, länkar, musik och videos. FileRide handlar inte om fildelning utan om att knyta relevanta, värdefulla kontakter. Systemet kan bland annat användas av företag och organisationer för att effektivisera projekt genom en kraftigt ökad kompetensöverföring och nya sociala infrastrukturer. Tjänsten löser problemet med att snabbt komma i kontakt med rätt personer vid problemlösning och beslutsfattande.

FileRide bygger på en teknik som är utvecklad av Patrik Hedmalm. Tjänsten utgår inte från dokumentnamn för att skapa kontakt mellan människor utan från det faktiska innehållet i dokumenten. Tjänsten fungerar för all typ av data och information, t ex PDF, DOC, PPT, MP3 och JPEG. Tekniken fungerar dessutom med länkar, Spotify-musik och en ständigt ökande mängd begrepp. När det gäller musik utgår man inte från det exakta innehållet utan det akustiska innehållet. Det spelar alltså ingen roll vilket filformat man har, är det samma inspelning får man kontakt med andra som är intresserade. En liknande metod används när det gäller bilder vilket gör tjänsten okänslig för filformat och till viss del även upplösning på bilden.

- Vi löser ett väldigt dyrt kommunikationsproblem och de företag vi talat med har uttryckt stort intresse. STING Capital ger oss nu möjlighet att ta FileRide till nästa nivå och lansera vår företagstjänst, säger Patrik Hedmalm, vd FileRide.

- FileRide är en mycket spännande investering då de antingen utmanar eller kompletterar de sociala nätverken. I tidernas begynnelse signalerade tillhörigheten till ett visst socialt nätverk vem du är men idag är oftast den enda röda tråden och gemensamma faktorn just tillhörigheten eller medlemskapet. FileRide gör det möjligt att hitta och koppla ihop människor som delar exakt ditt intresse genom att titta på om man har likadana filer på sin dator - men endast filer som du själv vill exponera att du har. FileRide kan innebära ett paradigmskifte för såväl privata internetanvändare som för företag. Det kan bli hur stort som helst, säger Martin Gemvik, Investment manager STING Capital.

SIME, Norra Europas största konferens om Internet & Digitala möjligheter har nyligen nominerat FileRide bland 35 andra Internetföretag till SIME Awards '09 - Rising Stars of the North. Urvalet är gjort bland ca 700 Nordiska bolag och vinnaren kommer att presenteras under SIME Awards på Café Opera den 12 november.


För mer information
Martin Gemvik, Investment manager STING Capital, martin.gemvik@stingcapital.com, 070-578 95 62
Patrik Hedmalm, vd FileRide, patrik@fileride.com, 070-769 55 19, www.fileride.com


Om STING Capital
Riskkapitalfonden STING Capital har bildats av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth AB) och Innovationsbron. Övriga investerare är affärsänglar från nätverket STING Business Angels, Pod Venture Partner, Folksam, Östersjöstiftelsen, ALMI Stockholm, Länsförsäkringar Stockholm, Peder Sager Wallenbergs Stiftelse, Allba Invest, TageHus Förvaltning och KTH Holding. STING Capital investerar i innovativa teknikbolag i tidiga skeden och med stor internationell potential. STING Capital investerar normalt 1- 4 Mkr per bolag och är oftast första externa investeraren i bolaget. www.stingcapital.com

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden