Gå direkt till innehåll
​Rekordstort intresse för Sting Demo Day

Pressmeddelande -

​Rekordstort intresse för Sting Demo Day

Det var fullsatt i Bryggarsalen igår när 14 Stingbolag presenterade sina affärsidéer på Sting Demo Day. Eventet utgör finalen i startupprogrammen Sting Accelerate och Sting Incubate och närmare 200 investerare och partners till Sting var anmälda.

Sting Demo Day anordnas två gånger per år med syfte att ge entreprenörerna möjlighet att presentera sina bolag och påbörja relationer med framtida investerare och samarbetspartners som kan hjälpa dem i deras tillväxt efter deras medverkan i Stings program. Affärsidéerna som presenterades innehöll lösningar inom bland annat digital hälsa, jobbmatchning och nyskapande tjänster inom ”sport tech” och försäljning.

– Det har varit ett intensivt år på Sting. Under 2017 antog vi totalt 33 bolag till Accelerate- och Incubateprogrammen vilket är rekord i antal antagna bolag sedan starten 2002. Det är med stolthet som vi idag på Demo Day önskar ett antal av dessa bolag, med dess drivna och visionära entreprenörer, lycka till framåt, säger Pär Hedberg, VD på Sting.

Eventet avslutades med att Woshapp och Ortrud Medical efter en stenhård omröstning av publiken delade priset ”Bästa pitch”.

Woshapp är on-demandbiltvätten som kommer till dig med ett enkelt knapptryck via mobilen. Tjänsten är ett miljövänligt alternativ som sparar vatten och använder miljöanpassade rengöringsmedel.

– Coacherna på Sting har med sin erfarenhet och sitt ”utifrån och in”-perspektiv utmanat oss och bidragit till att vässa vår affärsstrategi. Nu ser vi fram emot att skala upp vår verksamhet och kliva in på nya marknader med vår miljövänliga on-demandbiltvätt, säger Jens Karlsson, VD och medgrundare på Woshapp.

Kvällens andra vinnare, Ortrud Medical, utvecklar en innovativ medicinteknisk produkt som underlättar för vårdpersonal att genomföra intravenösa stick – den vanligaste invasiva åtgärden som utförs inom vården.

– Tiden på Sting har varit givande på såväl ett personligt som affärsutvecklande plan. Vi har haft en nära dialog med vår affärscoach och hon har bidragit till att utveckla oss som entreprenörer. Stings kvalificerade coaching och breda nätverk har varit ovärderliga i att ta oss från produktutvecklingsfasen till den kommersiella fasen som vi nu går in i, säger Patrik Nilsson, VD och medgrundare på Ortrud Medical.

Demo Day gästades också av Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholm. I ett samtal med Stings VD Pär Hedberg, reflekterade Karin runt Stockholms position som ”Startup Capital of Europe”.

– Tillgång till talanger och kapital är avgörande för att nystartade företag ska välja att växa och utvecklas vidare. Sting fortsätter att bidra aktivt för ett effektivt ekosystem för startups i Stockholm och det är därför mycket glädjande att vi har kunnat öka finansieringen till Stings verksamhet under 2018, konstaterade Karin Wanngård.

Bolagen som deltog under STING Demo Day var:

Från Sting Accelerate
Gigital
GoFrendy
Kinexit
Learnster
PushAppy
Wopify
Woshapp
Ztable

Från Sting Incubate
Appjobs
CaCharge
Light Flex
Meloq
Ortrud 
Speakerbox

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 200 startups, av vilka 68 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 1,5 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1500 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden