Gå direkt till innehåll
​Propel-investerare skjuter in miljonbelopp i fintech-bolaget Billecta

Pressmeddelande -

​Propel-investerare skjuter in miljonbelopp i fintech-bolaget Billecta

Billecta tar in ett miljonbelopp från entreprenören och affärsängeln Maths Ohlsson, en investering som är ett resultat av Billectas medverkan i affärsutvecklingsprogrammet STING Accelerate under våren 2015. Genom STINGs investeringsföretag Propel Capital, som investerar i bolagen som antas till programmet, är Maths Ohlsson sedan tidigare delägare i Billecta.

STING-bolaget Billecta har med närmare 1000 kunder på kort tid etablerat sin faktureringstjänst på den svenska marknaden. Billectas systemlösning automatiserar hela fakturaprocessen – från skapande och distribution av faktura till avstämning av inbetalningar och bokföring. Dessutom har Billecta på ett smart vis adderat ett flertal olika distributions- och betalsätt vilket förenklar slutkundens betalning.

Billectas grundare Jonas Ahlberg och Jacob Gevcen kom i kontakt med Maths Ohlsson genom sin medverkan i programmet STING Accelerate under våren 2015, då de tog emot en investering på 250 000 kronor av STINGs investeringsföretag Propel Capital. Maths Ohlsson är en av de välrenommerade svenska affärsänglarna bakom investeringsföretaget, som numera ger varje antaget bolag 300 000 kronor.

– Propel-nätverket och STING är duktiga på att sammanföra entreprenörer med affärsänglar. I fallet med Billecta var det mycket som stämde - förutom kapital så har jag kunnat bidra med bl.a. kontakter, kunder, lokal och annat. Billecta är ett riktigt vasst gäng med en unik tjänst, säger Maths Ohlsson, entreprenör och privat investerare. Maths har bland annat grundat bolagen PIR (köptes av Cision 2010) och varit VD och partner i Hattrick och har även investerat bland annat i Diamorph, Mini Rodini och Like a Boss games. Andra exits är IP Only (köptes av EQT 2013) och Booli (köptes av SBAB 2015).

Med nytt kapital och stärkt kompetens lägger Billecta nu allt fokus på att accelerera tillväxttakten genom expansion i Sverige och nya marknader, samt att komplettera teamet med minst två nya utvecklare.

– Vi är jättenöjda med att få in Maths som investerare. Målet med vår kapitalanskaffning har hela tiden varit att både stärka upp våra finansiella resurser för ökad tillväxt kombinerat med att få in kunskap, erfarenhet och kontakter - så vi känner verkligen att vi fått allt det vi sökte efter. Pengarna kommer användas till att skala upp vår affär, dels genom ökade marknadsföringsinsatser och dels genom nyrekryteringar, säger Jonas Ahlberg, VD och grundare Billecta.

Billectas tjänst automatiserar och förenklar kundernas faktureringsprocess. Fakturor skapas i ett användavänligt gränssnitt eller med hjälp av en integration till aktuellt försystem. Därefter distribueras fakturan till mottagaren via post, e-post, e-faktura eller sms. Mottagaren kan sedan välja att betala fakturan via bankgiro, autogiro eller Swish - oavsett betalsätt stämmer Billecta av inbetalningar direkt på fakturaavsändarens egna konto. Bokföringen uppdaterar Billecta löpande genom integration till bokföringssystem eller genom filexport.

Kontakt
Jonas Ahlberg, VD och grundare, Billecta, jonas.ahlberg@billecta.com, 070-940 94 00.

Mer information
Propel Capital
STING Accelerate

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden