Gå direkt till innehåll
Peter Settman investerar i parfymtjänsten Sniph

Pressmeddelande -

Peter Settman investerar i parfymtjänsten Sniph

Entreprenören Peter Settman och investerarsyskonen Helena Herlogsson och Fredrik Månsson, grundare av Emric och huvudägare och ordförande i Hyper Island, har investerat i parfymprenumerationstjänsten Sniph. Sniph inleder även ett unikt samarbete med tyska parfymhuset Biehl.

Sniph låter dig prenumerera på dofter lika lätt som en playlist på Spotify ger dig ny musik. Efter en framgångsrik lansering i Sverige satsar nu Sniph på vidare expansion med sikte på Europa.

– Sniph är en briljant affärsidé och teamet har potential att bygga ett starkt och unikt globalt varumärke. Det är vad som engagerat mig, säger Peter Settman. Jag har med åren dessutom insett att jag är något utav en doftnörd vilket gör detta extra kul!

I oktober lanserar Sniph det första i raden av exklusiva samarbeten med utvalda parfymhus. Först ut blir tyska Biehl som representerar några av Europas främsta parfymörer. Planen är att tillgängliggöra kvalitetsparfymer som än så länge inte finns att få tag på i Sverige.

– Intresset för genuina kvalitetsdofter har aldrig varit större. Biehl finns på lyxiga parfymbutiker i såväl Paris som Los Angeles, och i Sverige exklusivt på Sniph. Det är fantastiskt roligt att låta Sveriges parfymintresserade få prova dessa dofter, säger Lisa Kjellqvist, VD på Sniph.

Sniph gör det enkelt att upptäcka nya dofter. Dofterna, som är handplockade efter kundernas önskemål, skickas ut i 7 ml-flaskor som används i ett etui som du enkelt kan ta med dig. Tanken är att du inte ska ha mer än du gör av med, samtidigt som du kan upptäcka nya dofter.

Kontakt
Lisa Kjellqvist, VD och medgrundare av Sniph
070-931 25 27, lisa@sniph.com
Pressmaterial: www.sniph.com/press

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STING har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. STING har stöttat nära 200 startups, av vilka 72 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla STING-bolagen en omsättning på 1,1 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1200 jobb. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden