Gå direkt till innehåll
Boel Swartling
Boel Swartling

Pressmeddelande -

Över 200 investerare deltar på Sweden Sustaintech Venture Day, en ny kapitalmarknadsdag för bolag inom Sustaintechsektorn

Affärsinkubatorn Sting har mötts av ett överväldigande intresse från både privata och offentliga investerare efter att de annonserat sin kapitalmarknadsdag, Sweden Sustaintech Venture Day, för bolag inom Sustaintechsektorn. Över 200 investerare har anmält intresse innefattande allt från, riskkapitalister, affärsänglar till fond- och industribolag. Kapitalmarknadsdagen kommer att äga rum den 14 februari 2019 och samlar 30 av Sveriges mest framgångsrika och snabbväxande bolag inom sektorn.

– Vi är överväldigade av det enorma intresse som investerare visat inför den här dagen. Detta bekräftar vår uppfattning om Sustaintech som en framtidssektor. Vi tror att sektorn kommer att ha samma utvecklingskurva som digitaliseringen har haft. Hållbarhet och är inte längre enbart en CSR fråga - det är en hygienfaktor som förväntas vara en integrerad del av alla tjänster och produkter. På Sweden Sustaintech Venture Day samlar vi företag som lyckats med båda delarna.”, säger Boel Swartling, projektledare för Sweden Sustaintech Venture Day.

På investerarsidan har bland annat storbankerna Nordea, Swedbank, Handelsbank och SEB anmält intresse att delta, men även andra investerare som Northzone, EQT, Altor, Norrsken Foundation, tredje och fjärde AP-fonderna, ETF Partners, BASF Venture Partners, BillerudKorsnäs Venture, E.ON, Industrifonden, Scania Growth Capital, Mitsubishi, Luminar Ventures, Kinnevik, GP Bullhound, Optimizer, Robert Bosch Venture Capital, Redeye, Vestas Vind Systems, Walerud Ventures och Zouk Capital.

– Jag är imponerad över kvalitén på de medverkande bolagen. Vi har varit i kontakt med flera av bolagen innan, men det ska bli spännande att följa upp och se över olika investeringsmöjligheter. Vårt investeringsfokus är innovativa företag som vi tror kan förändra världen och bidra till en mer hållbar värld, oavsett teknik eller industri, säger Per Ericsson, Venture Partner på ETF Partners, Nordics.

– Många av företagen inom cleantechsektorn har tagit sig förbi start-up fasen och är idag noterade bolag på Stockholmsbörsen. Climeon är exempel på ett favoritbolag inför kapitalmarknadsdagen, fortsätter Per Ericsson.

Kapitalmarknadsdagen samlar 30 av Sveriges mest snabbväxande bolag inom Sustaintechsektorn. Till dessa hör bland annat, Exeger med sina världsledande, extremt effektiva och ljuskänsliga solceller samt GreenByte vilka levererar en molnbaserad mjukvara för optimering och övervakning av större installationer av förnybar energi.

Sweden Sustaintech Venture Day äger rum den 14 februari på Clarion Hotel Sign i Stockholm och anordnas av affärsinkubatorn Sting, tillsammans med Energimyndigheten, Invest Stockholm, Grön Bostad och Cleantech Scandinavia.

För mer information om kapitalmarknadsdagen besök Sweden Sustaintech Venture Day hemsida samt kontakta Boel Swartling, 070-666 66 35.

Presskontakt
Eunice Aguilar, Eunice.aguilar@bcw-global.com, 073-144 64 03

Ämnen


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden