Gå direkt till innehåll
Grundarna av MediCheck: Thomas Ehrengren, CEO och Christian Tärnholm, CMO
Grundarna av MediCheck: Thomas Ehrengren, CEO och Christian Tärnholm, CMO

Pressmeddelande -

​Nu finns specialistläkare äntligen tillgängliga på nätet

Nu är det möjligt att träffa en specialistläkare online utan remiss, direkt genom MediCheck. Sex av tio svenskar med en kronisk sjukdom har medicinska frågor som de aldrig följer upp. Antingen hittar man inte rätt eller så rinner det ut i sanden på grund av för långa vårdköer. Det ska MediCheck ändra på.

Hos MediCheck kan personer med ett medicinskt behov träffa en specialistläkare – utan krav på remiss. Man kan själv välja en specialist baserat på bland annat modersmål, kön och erfarenhet. De egna önskemålen styr och det är möjligt att träffa samma specialist även nästa gång om man känner sig nöjd.

– Det är viktigt att själv få vara med och bestämma för att det ska kännas rätt. Detta skapar en trygghet och kontinuitet för att man på bästa sätt ska kunna få hjälp, säger Thomas Ehrengren på MediCheck.

Mötet genomförs via videosamtal eller meddelanden. Alla läkare i tjänsten är specialister vilket gör att personer med till exempel kroniska sjukdomar erbjuds rätt expertis. Idag är nära 200 specialister anslutna till MediCheck.

– Det är en självklarhet att personer med kroniska sjukdomar ska kunna få mer hjälp, och det är möjligt med dagens teknik. Vi är glada att så många specialister velat ansluta sig till tjänsten. Nu är det möjligt för varje person att få kontakt med en specialistläkare utifrån eget behov och utan geografiska begränsningar, berättar Thomas.

På MediCheck är det möjligt att träffa en specialistläkare direkt eller boka en tid. MediCheck tillgängligt via medicheck.se och appen MediCheck Sverige.

> Testa Medicheck här.

Kontakt
Thomas Ehrengren, medgrundare och CEO på MediCheck, 070-734 64 28, thomas.ehrengren@medicheck.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STING har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. STING har stöttat nära 200 startups, av vilka 72 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla STING-bolagen en omsättning på 1,1 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1200 jobb. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden