Gå direkt till innehåll
Kavalri Games-grundarna Molly Ericson och Axl Andersson
Kavalri Games-grundarna Molly Ericson och Axl Andersson

Pressmeddelande -

​Kavalri Games tar in 2 miljoner från Goodbye Kansas Game Invest för att utveckla hästspel

Kavalri Games tar in 2 miljoner kronor för att utveckla mobilspelet Equestrian the Horse Game. Det är Goodbye Kansas Game Invest, en av nordens mest framgånsrika indiespelinvesterare, som nu går in som första externa investerare i det Stockholmsbaserade bolaget.

Kavalri Games grundades tidigare i år av Axl Andersson och Molly Ericson med visionen att skapa den kompletta spelupplevelsen för hästintresserade. Teamet består idag av en handfull spelutvecklare. Sedan september är bolaget en del av Stings spelinkubator och utvecklar sin första titel – mobilspelet Equestrian the Horse Game, vilket på sikt kommer expandera till en egen franchise.

Nu investerar alltså Goodbye Kansas Game Invest i Kavalri Games. Utöver investeringen om 2 miljoner kommer Goodbye Kansas också investera utvecklingstid i bolaget för att påskynda lanseringen av Equestrian the Horse Game.

─ Det känns jättekul att det blev just Goodbye Kansas, de är en perfekt match för oss eftersom de har så mycket att bidra med utöver investeringen. Deras kombination av brett nätverk, världsledande kreativitet och omvittnade produktionserfarenhet bäddar för att vi kommer skapa något fantastiskt tillsammans, säger Axl Andersson, medgrundare och VD på Kavalri Games.

Teamet bakom Kavalri Games började utveckla spelet Equestrian the Horse Game under 2017. Drivkraften var bristen på kvalitativa hästspel för en äldre demografi. Spelet riktar sig till hästintresserade tonåringar och vuxna, och kan beskrivas som ett sport- och managementspel där spelaren skapar en karriär inom ridsport och hästuppfödning. Under arbetet med spelet lanserade ”@equestrianthegame” sin Instagram där följare kunde se utvecklingen av spelet. Ryktet om det nya hästspelet spreds snabbt och nu har Equestrian över 25 000 följare på sociala medier som ivrigt väntar på att få prova spelet.

─ Hästintresserade i tonåren och vuxen ålder är en målgrupp som praktiskt taget varit ignorerad av spelindustrin, i princip alla spel som finns riktar sig mot barn. Efterfrågan finns dock bevisligen, vi har fått enormt bra respons och uppmärksamhet från första stund vi avslöjade Equestrian, säger Molly Ericson, medgrundare av Kavalri Games.

Per-Arne Lundberg på Goodbye Kansas Game Invest förklarar hur han ser på affären.

─ Vi investerar i team med stor passion och kunskap för de spel de vill utveckla, Kavalri Games är exakt ett sådant bolag. De har dessutom identifierat en helt egen marknadsnisch med enormt stor outnyttjad potential, utan direkta konkurrenter, så den här investeringen är strategiskt viktig för oss, säger Per-Arne Lundberg, VD på Goodbye Kansas Game Invest.

Mer information
Molly Ericson, VP Kavalri Games, molly@kavalrigames.com, +46 70 430 24 76

För frågor om Goodbye Kansas Game Invest, kontakta:
Per-Arne Lundberg CEO Goodbye Kansas Game Invest, tel: +46 705 660 555
mail: per-arne.lundberg@goodbyekansas.com

För bilder och intervjuförfrågningar, kontakta:
Jonathan Webb, Onemotion IMC, tel: +46 723 115 529, mail: jonathan.webb@onemotion.se

Om Kavalri Games
Kavalri Games är en stockholmsbaserad spelstudio med visionen att skapa realistiska häst- och ridsportspel. Den första titeln, Equestrian the Horse Game, släpps till mobila enheter nästa år och ska vara den kompletta spelupplevelsen för den som gillar hästar.
equestrianthegame.com

Om Goodbye Kansas Game Invest
Goodbye Kansas Game Invest söker aktivt samarbeten med datorspelsbolag för att lyfta deras vision till framgångsrik verklighet. Goodbye Kansas Game Invest erbjuder sina partnerbolag expertis inom produktion, design, teknik och affärsutveckling, med målet att skapa nya stjärnor i en expanderande, global bransch. Som del av Goodbye Kansas Group erbjuder Goodbye Kansas Game Invest unika möjligheter för sina partnerbolag.
goodbyekansasgameinvest.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden