Gå direkt till innehåll
Kinexits grundare Bob Wiersma, Jenny Johansson och Chris Månsson.
Kinexits grundare Bob Wiersma, Jenny Johansson och Chris Månsson.

Pressmeddelande -

​IT-plattformen som tar personlig träning till en ny nivå tar in nya miljoner

Kinexit är en digital plattform som identifierar kroppens rörelsebegränsningar och automatiskt väljer ut individanpassade och animerade träningslösningar baserat på utövarens sport och inriktning. Nu tar företaget in över två miljoner kronor från privatinvesterare, däribland fd NHL-proffset Mattias Weinhandl, för forsatt expansion i USA.

Bakom Kinexit finns ett team med mångårig erfarenhet inom träning, kroppens funktion och affärsutveckling, och företaget har sedan starten 2016 bidragit till att tusentals användare har utvecklat sin fysik och hälsa. Totalt har Kinexit utvecklat individanpassad träning för 9 olika idrotter.

- Utbudet av smarta och digitala individanpassade lösningar har inte hängt med i utvecklingen mot dagens allt mer personligt anpassade träning. Många av oss har gått till en tränare eller sjukgymnast och fått med oss ett papper hem, med övningar ritade som streckfigurer, säger Michael Dahl, fd Nordenchef för golfjätten Titleist och idag delägare och COO på Kinexit.

Kinexit mäter och identifierar kroppens rörelsebegränsningar och utifrån mätdatan väljs sedan automatiskt individanpassade och animerade träningsfilmer ut för användaren och görs tillgängliga i mobilen som en spellista för träning.

- Vi har initialt siktet inställt på golf- och rehabiliteringsmarknaderna. Dessa områden har starka kopplingar till varandra, framförallt i USA, och vi får nu muskler att fortsätta vår expansion på denna gigantiska marknad, säger Chris Månsson, VD och en av grundarna.

Kinexit har under hösten varit ett av åtta utvalda bolag i acceleratorprogrammet Sting Accelerate. Fyra av de sex nya investerarna kommer också från Stings investerarnätverk Propel Capital. En av dessa investerare är den NHL- och KHL-meriterade ishockeyspelaren Mattias Weinhandl som direkt såg potentialen i Kinexits plattform.

- För mig som idrottare är behovet av personligt utformad och kostnadseffektiv träning uppenbart och jag ser att Kinexits lösning, där användaren får all träningsinformation enkelt direkt i sin smartphone, ligger helt rätt i tiden säger Mattias.

För mer information kontakta Chris Månsson: 0709-901 699 eller Chris@kinexit.com.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 2,1 miljarder kronor, varav 70 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden