Gå direkt till innehåll
Inkopios nya VD Igor Savcic.
Inkopios nya VD Igor Savcic.

Pressmeddelande -

Inkopio når 100 miljoner i omsättning – ny VD siktar på 1 miljard 2021

Den svenska uppstickaren inom konsultinköpslösningar, Inkopio, har rekryterat Igor Savcic som ny VD. Målet är nu att tiodubbla omsättningen till 1 miljard kronor redan 2021.

Inkopio grundades 2014 med visionen att förenkla konsultmarknaden. Företaget har utvecklat en komplett lösning för konsultinköp och hantering av konsulter på uppdrag och har haft en stark tillväxt sedan starten. 2017 nådde Inkopio 100 miljoner kronor i omsättning, en ökning på 60 % från 2016.

- Efter drygt 3 år är vi redo för att ta nästa steg ut på marknaden. Vi har byggt en fabrik för hantering av hela konsultlivscykeln, den skall nu sättas i arbete fullt ut. Vi är övertygande om att Igor är vår dröm-VD. Han har sedan 2006 jobbat med konsultmäkleri/försäljning, konsultinköp och processutveckling - en perfekt match med Inkopios kompetensområden. Igors erfarenheter från både säljande och köpande sida i branschen kommer att öppna upp nya möjligheter för tillväxt, säger Nils Keife, grundare och avgående VD.

Igor kommer närmast från Nordea där han under drygt 10 år arbetat som Sourcing Manager (kategoriansvarig för konsultinköp och offshoresatsning i Indien) och som chef för Partnership Management samt de senaste 3 åren som Head of Products IT.

- Man pratar om GIG economy - där allt fler väljer att arbeta som konsulter och frilansare. Branschen för konsulter, frilansare och bemanningstjänster generellt har vuxit tvåsiffrigt under många år, en trend som inte visar några tecken på att avta, snarare tvärtom. En annan megatrend är att större företag vill automatisera och digitalisera processer tillsammans med partners. Allt detta går hand-i-hand med Inkopios affärsmodell, säger Igor Savcic.

Inkopio har utvecklat en komplett lösning för konsultinköp och hantering av konsulter på uppdrag. Affärsdata och persondata såsom CV, offerter, kontrakt, leverantörsuppgifter, priser, kan ofta ligga i 3, 4 eller 5 olika system hos kunden, där det ofta blir problem med rapporter, registerunderhåll och att följa regelverk som GDPR. En stor del av processerna sköts dessutom manuellt med olika öar av data, med Excel och Outlook som främsta arbetsverktyg. Inkopios system och tjänst kan lösa alla dessa utmaningar.

För mer information, kontakta:
Igor Savcic, igor.savcic@inkopio.se, 073-045 96 80

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden