Gå direkt till innehåll
Kave Soultani, medgrundare och VD för Medpeople
Kave Soultani, medgrundare och VD för Medpeople

Pressmeddelande -

Gullspång Invest går in i Medpeople

Medpeople har sedan lanseringen 2017 utmanat förutsättningarna inom vården för att skapa möjligheter till karriär, utveckling och flexibilitet för vårdpersonal. Med nytt kapital i bolaget tar nu Medpeole sikte på en internationell satsning. Men först på tur står expansion i Sverige.

Medpeople har utvecklat en digital tjänst som ger legitimerad vårdpersonal tillgång till temporära uppdrag, helt oberoende av bemanningsföretag för vårdgivaren. I en app matchas vårdgivare och personal utan några mellanhänder, en tjänst som avser lösa ett utav vårdens mest akuta problem nämligen korta vakanser. Nu går Gullspång Invest in med kapital i bolaget vilket öppnar upp för både vidare expansion i Sverige, en mer avancerad kompetensmatchning och på sikt en planerad satsning internationellt.

- Vi vill att vårdpersonalen ska vara samhällets mest nöjda yrkesgrupp och med Gullspång Invest med oss ombord kan vi nu ta nästa steg på denna resa. Nu går vi in i en tillväxtfas där vi är övertygade om att vi kan bemanna vården mer effektivt och samtidigt göra vårdyrket mer attraktivt för både individ och samhälle, säger Kave Soultani, medgrundare och VD för Medpeople.

Gullspång Invest har sedan tidigare ett flertal techbolag i sin portfölj, däribland Climeon, Trine och Kognity, och ser med tillförsikt på investeringen.

- Vi tror på Medpeople inte bara för att det är ett starkt team som har byggt en fin och snabbt växande digital tjänst för vårdbemanning, utan även för att de har en genuin vilja att förbättra både för vårdpersonal och vårdgivare i en bransch som har stort behov av att effektiviseras, säger Gustaf Brandberg som är en av bröderna som driver och äger Gullspång Invest.

Om Gullspång Invest
Gullspång Invest bidrar med kapital, kunskap och kontakter till entreprenörer som vill göra en stor positiv förändring genom kommersiella produkter och tjänster. Bolaget är familjedrivet och investeringshorisonten är långsiktig. Bland portföljbolagen finns även Oatly, N!CK’S, Trine, Climeon och Kognity. Tidigare nu sålda innehav inkluderar Axis Communications och Mat.se.
gullspang.vc

Om Medpeople
Medpeople utmanar villkoren inom vården och skapar ökade möjligheter för karriär, utveckling och flexibilitet för vårdpersonal. Genom en digital tjänst skapas förutsättningar för ett oberoende av bemanningsföretag och för att vårdpersonalen skall bli samhällets mest nöjda yrkesgrupp.
www.medpeople.se

För ytterligare information kontakta presskontakt:

Jessica Karlsson
Mail: jessica@prproduction.se. Mobil: 070 352 41 20

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden