Gå direkt till innehåll
Elisabet Ehn, VD och medgrundare på Credstep och Jonas Ahlberg, VD och medgrundare på Billecta
Elisabet Ehn, VD och medgrundare på Credstep och Jonas Ahlberg, VD och medgrundare på Billecta

Pressmeddelande -

​Credstep och Billecta lanserar fakturafinansiering med automatiskt bokföringsstöd

I takt med att finansiella tjänster för företagare blir allt mer automatiserade och integrerade lanserar Billecta och Credstep en behovsstyrd finansieringslösning med automatiserat bokföringsstöd för företagare.

I grunden ligger Billectas användarvänliga faktureringstjänst som nu tillsammans med Credstep kan tillhandahålla rörelsefinansiering med ett knapptryck. Företagare kan snabbt frigöra likviditet som kan användas för att finansiera tillväxt. Tjänsten är anpassad för företagare som vill ha en lösning utan fasta kostnader.

- Vi ser stora fördelar med att kunna erbjuda en integrerad finansieringslösning som effektiviserar för våra befintliga och framtida kunder. Detta är framtiden och vi är stolta att kunna erbjuda tjänsten tillsammans med Billecta,  säger Elisabet Ehn, VD och medgrundare Credstep.

En förenklande aspekt för företagare är att lösningen har färdiga integrationer till flera bokföringsprogram. Tjänsten möjliggör dels att en faktura hämtas upp via en orderimport, dels att bokföringsverifikat kopplade till finansieringen skapas automatiskt. Företagare som exempelvis använder Fortnox eller Visma för sin löpande bokföring kan därmed enkelt integrera en tidsbesparande tjänst.

- Det känns jättekul att kunna erbjuda våra kunder en helt integrerad finansieringslösning som löser hela värdekedjan från skapad faktura till pengar på kontot och uppdaterad bokföring, säger Jonas Ahlberg, VD och medgrundare Billecta.


För mer information

Elisabet Ehn, Credstep AB, 070-309 94 80, elisabet.ehn@credstep.se

Jonas Ahlberg, Billecta AB, 070-940 94 00, jonas.ahlberg@billecta.com


Pressbilder mm.

www.credstep.se/press

https://www.billecta.com/billecta/fakturakop/

Om Credstep
Credstep är en modern finansieringspartner som strävar efter att erbjuda finansiella produkter som gör skillnad i svenska företagares vardag. Idag erbjuder Credstep flexibel fakturafinansiering som är en integrerad finansieringstjänst med automatiserat bokföringsstöd, samt mindre företagslån.

Credstep AB grundades våren 2017 och ingår i Savelend-koncernen (SL Lending Group AB). Fintech-koncernen Savelend är verksam på den svenska marknaden under tre varumärken - Loanstep, Credstep och Savelend - med tillhörande tillstånd från Finansinspektionen. Mer information om koncernen: www.savelend.se


Om Billecta
Billecta tillhandahåller en systemlösning som automatiserar hela fakturaflödet - från skapande av faktura till avstämning av inkommande betalningar och bokföring, inklusive eventuell kravhantering & finansiering.

Fakturor skapas genom import av fakturaunderlag från underliggande affärssystem/bokföringssystem eller genom att använda Billectas användarvänliga webbapplikation. Där kan även funktioner såsom avtalsfakturering & massfakturering nyttjas för att hantera återkommande och större fakturaflöden på ett automatiserat vis.

Till detta kommer en komplett distributionstjänst via e-post, post, e-faktura (B2B & B2C), SMS samt webbfaktura. För de som önskar finns möjligheten att erbjuda kompletterande betalsätt, utöver traditionell BG-betalning, såsom autogiro, kort och Swish. Komplett bokföringsunderlag finns sedan att exportera via färdiga integrationer eller genom fil-export.

Billecta grundades 2014 av Jonas Ahlberg och Jacob Gevcen och lanserades på bredare front 2015. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 200 startups, av vilka 68 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 1,5 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1500 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden