Gå direkt till innehåll
Pär Hedberg, VD och grundare, Sting
Pär Hedberg, VD och grundare, Sting

Pressmeddelande -

Budskapet på Sting Day idag: kraftig försäljningstillväxt för Stingbolagen

Stingbolagens gemensamma omsättning ökade med drygt 40 % under 2017 och den aggregerade bolagsvärderingen dubblerades till att nu överstiga 10 miljarder kronor. Det framgår när Nordens ledande ekosystem för startups, Sting, publicerar sina årssiffror på Sting Day idag.

Sting Day samlar 400 personligen inbjudna gäster till Sveriges mest exklusiva matchmakingevent för startups och investerare. På plats på Sting Day finns utvalda startups och 170 investerare från 15 länder. Temat för årets event är försäljning och tillväxt.

Som en del av VD Pär Hedbergs inledningstal presenteras sammanställningen av Stingbolagens utveckling under 2017.

– Nyckeltalen som vi presenterar idag talar sitt tydliga språk, Stingbolagen bidrar med arbetstillfällen och exportintäkter till Sverige, säger Pär Hedberg. Vi gläds åt att bolagens försäljningstillväxt är stark och ser den fördubblade bolagsvärderingen som ett kvitto på att också externa investerare uppskattar potentialen i dessa bolag.

Några nyckeltal vad avser Stingbolagens utveckling 2017 (2016 inom parentes)*:

Aggregerad försäljning 2,11 miljarder kr (1,47 miljarder kr)
Varav export 1,50 miljarder kr (1,17 miljarder kr)
Antal anställda 1819 (1532)
Könsfördelning i bolagen 26 % kvinnor / 74 % män
Privat kapital investerat i bolagen 752 miljoner kr (649 miljoner kr)
Offentlig finansiering attraherad till bolagen 126 miljoner kr (209 miljoner kr)
Aggregerad bolagsvärdering 10,2 miljarder kr (5,1 miljarder kr)

* Siffrorna baseras på de 240 bolag (varav 168 är aktiva idag) som antagits till Sting från starten 2002 till årsskiftet 2017/2018.

– Ett område där vi ser förbättringspotential är könsfördelningen i våra bolag. Techbranschen domineras fortfarande stort av män, och vi ser att vi har en viktig roll att fylla för att fler kvinnor ska välja att arbeta i startups. Vår ambition framåt är att minst 50 % av bolagen som antas till något av Stings program ska ha minst en kvinnlig grundare. Vi har också goda möjligheter att genom vår egen rekryteringstjänst bidra till att fler kvinnor rekryteras in i bolagen under tiden på Sting, konstaterar Pär Hedberg.

Under Sting Day får publiken lyssna på erfarna entreprenörer och investerare som reflekterar runt ämnet för dagen. Cirka 55 av Sveriges mest lovande startups visar också upp sig i en mässa och entreprenörer och investerare kan via en digital plattform boka ”speedmeetings” då möjlighet finns att skapa en första kontakt som på sikt kan leda till långsiktiga relationer. Bland årets talare finns Niklas Adalberth, grundare av Norrsken och medgrundare av Klarna, Stina Ehrensvärd, grundare av Yubico, Wendy Tan White, grundare av Moonfruit samt Hanna Meiton, Chief Growth Officer på Soundtrack your Brand.

För mer information (och pressanmälan för deltagande på Sting Day)
Maria Ljungberg, Kommunikationsansvarig på Sting, 0708-36 22 31, maria.ljungberg@sting.co 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden