Gå direkt till innehåll
Från vänster: Tamara Bernad, Deborah Mühlrad, Lisa Löfgren och Caroline Rödén
Från vänster: Tamara Bernad, Deborah Mühlrad, Lisa Löfgren och Caroline Rödén

Pressmeddelande -

​BlueCall tar in nya miljoner - ska hjälpa arbetsgivare att öka välmåendet hos sina anställda

BlueCall, appen för anonyma terapeutiska samtal över telefon och chatt, partnar upp med bland annat Soläng Invest, en fd Studiochef på KING och en stressforskare från SU i en ny investeringsrunda. Pengarna ska gå till att finansiera den nya partnerskapsstrategin med arbetsgivare och leverantörer av hälsotjänster.

- Det känns otroligt kul att få in ännu mer kompetens i bolaget nu när vi tar klivet från att vara en start-up till att bli mer etablerade. Med både forskningskompetens på vårt kärnområde och experter inom digitalisering i investerarkretsen är vi övertygande om att vi kan förstärka vår position som den aktör som förebygger psykisk ohälsa. Vi sänker trösklarna för att våga och vilja ta tag i sin situation genom vår lösning som erbjuder anonymitet, säger Caroline Rödén, VD på BlueCall.

Pengarna ska gå till att finansiera den nya strategin kring partnerskap med arbetsgivare samt leverantörer av hälsotjänster. En ny säljchef, headhuntad från Wise Professionals och med gedigen HR bakgrund, ansvarar för lansering av denna. Investeringen ska även gå till att förbereda för lansering av tjänsten på nya marknader.

- Som investerare dras jag till enkla lösningar på svåra samhällsproblem och till drivna grundare som har gett sig sjutton på att lyckas. BlueCall har en affärdié som löser ett enormt och globalt samhällsproblem, inte minst för arbetsgivare - psykisk ohälsa står idag för 46 % av alla sjukskrivningar. Företaget har lanserat ett effektivt hjälpmedel som förebygger psykisk ohälsa genom att få medarbetaren att agera redan innan situationen blivit allvarlig. Jag är övertygad om att många arbetsgivare kommer ha stor nytta av detta, säger Anders Göransson från Soläng Invest.

Nya investerare i BlueCall

  • Soläng invest, Anders Göransson
  • Fredrik Åhlberg, fd studiochef på KING
  • Oddball Ventures, Ashkan Fardost
  • Helena Schiller, stressforskare från SU
  • Cecilia Storåkers Hjelmstedt

Om BlueCall
BlueCall grundades år 2016 av Caroline Rödén, Lisa Löfgren och Tamara Bernad. Tjänsten är en app för anonyma terapeutiska samtal över telefon och chatt - en enkel och skalbar lösning på det enorma samhällsproblemet psykisk ohälsa. Visionen är att hjälpa miljontals människor världen över till ett bättre välmående. BlueCall har 10 000 användare och över 150 samtalsterapeuter anslutna. Företaget har sitt säte i Stockholm, och är 8 personer i teamet.

Presskontakt
Lisa Löfgren, Lisa@bluecallapp.com, 073 905 16 05

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på  2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden