Gå direkt till innehåll
Marie Rudenstam, VD och grundare av Beleco
Marie Rudenstam, VD och grundare av Beleco

Pressmeddelande -

​Beleco lanserar smart inredningstjänst för bostadsförsäljning och tar in 2 MSEK

Designtechföretaget Beleco lanserar i dagarna sin nya tjänst, Beleco Market. I samband med lanseringen tar Beleco in 2 miljoner kronor för marknadsföring av tjänsten samt expansion av teamet.

Beleco Market är en matchningstjänst som kopplar ihop privatpersoner som ska sälja sin bostad med inredningsstylister och möjliggör en smidig affär samt ett personligt upplägg på stylingen. Via tjänsten erbjuds också korttidsuthyrning av designmöbler för till exempel events, mässor och photoshoots. Designmöblerna och inredningen som används i stylingen är till salu och kan köpas ny eller ”streamas” per månad av köparen, vilket gör varje bostad till en potentiell butik och ett personligt showroom där köparna ser inredningen på plats i sin nya bostad.

Att de bostäder som har bäst bilder är de som säljs snabbast, det är känt sedan gammalt, men för att få bra bilder så krävs det enligt mäklarna att bostaden är stylad. Statistik visar att försäljningspriset för en stylad bostad i genomsnitt blir 5-20 % högre än för en ostylad. Ändå väljer endast 30 % av bostadsförsäljarna i Stockholm idag att styla sina lägenheter och hus.*

– Beleco Market förenklar processen med att hitta en stylist inför en bostadsförsäljning och ger också kunden bättre möjlighet att vara med och bestämma hur lägenheten ska förberedas inför försäljningen, säger Marie Rudenstam, medgrundare och VD på Beleco.

I samband med lanseringen höjer samtliga investerare i Beleco sin ägarandel i företaget och går in med ytterligare 2 miljoner kronor. Investerare är Anna Ljungbergh (styrelseordförande), Anders Göransson på Soläng Invest, Simon Josefsson samt Mattias Weinhandl.

– Som investerare är jag imponerad av Belecos förmåga att skapa nya innovativa tjänster i en traditionell bransch. Företagets hållbarhetstänk är också en viktig anledning till min tro på bolaget. Jag ser mycket fram emot den fortsatta resan, säger Anders Göransson på Soläng Invest.

– Vi är mycket glada att våra investerare väljer att satsa mer i Beleco och att de, precis som vi, ser möjligheterna med att digitalisera en tjänst som idag är analog och på så sätt förenkla för såväl slutkund och mäklare som stylist. Beleco Market ökar chanserna till en framgångsrik försäljning för en större andel av bostadsförsäljarna, avslutar Marie Rudenstam.

För mer info kontakta
Marie Rudenstam, grundare och VD på Beleco, marie.rudenstam@beleco.com, 073-842 97 65

Om Beleco
Beleco grundades 2016 runt idén att design borde vara tillgängligt för alla. Beleco erbjuder design on-demand där du kan ’streama’ möbler och inredning per månad från mer än 100 varumärken. Med Belecos unika leveranstjänst White Glove levereras och monteras inredningen, och kundens gamla inredning tas om hand om för att sedan gå till Second Hand.

Läs mer på Beleco.com samt Belecomarket.com.

https://www.expressen.se/leva-och-bo/inredning/badrum/stylingknep-som-okar-vardet-pa-bostaden/

https://www.expressen.se/dinapengar/bostad/4-av-5-svenskar-stylad-bostad-hojer-slutpriset/

https://www.expressen.se/leva-och-bo/hemma-hos-5/sa-mycket-tjanade-hon-pa-att-styla-lagenheten/

 samt intervjuer med mer än 30 mäklare i Stockholm under hösten 2017.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 250 startups, av vilka 68 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 1,5 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1500 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden