Gå direkt till innehåll
Gustav Gisseldahl, Cornelia Brantås, Martin Landén och Rami Nihlawi på APPRL
Gustav Gisseldahl, Cornelia Brantås, Martin Landén och Rami Nihlawi på APPRL

Pressmeddelande -

APPRL tar in 22 MSEK och lanserar AI-verktyg för influencers & magasin

APPRL är den ledande plattformen i Norden för att driva försäljning åt e-handlare i livsstilssegmentet via influencers och magasin. Idag lanseras APPRLs nya teknikplattform som är fokuserad på att hjälpa dess partners med hjälp av data. APPRL meddelar samtidigt att bolaget har tagit in tagit in 22 miljoner kronor från en grupp av erfarna investerare.

APPRLs nya plattform möjliggör för e-handlare och andra annonsörer att öka effekten av deras influencer marketing-investeringar och hjälper influencers & magasin att förstå vilka typer av produkter som passar bäst för deras läsare. En av huvudfunktionerna i den nya plattformen är ett AI-baserat verktyg för innehållsskapare som ger personliga produktrekommendationer från de miljontals av produkter som finns hos APPRL.

- Många företag som jobbar med influencer marketing tittar enbart på ‘engagement rates’ när de väljer vilka influencers de ska jobba med. Engagement rates säger dock väldigt lite om en influencers ROI då det lätt kan manipuleras genom att köpa likes och indikerar inte följarnas köpkraft. Vi kan hjälpa annonsörer välja influencers baserat på hur bra de är att generera försäljning vilket inte går att fejka, konstaterar Gustav Gisseldahl, Cofounder & CMO på APPRL

- Vi är ingen traditionell kampanjplattform för influencers, vi bygger snarare infrastruktur för influencers att driva försäljning och relevant kännedom för varumärken, i realtid, fortsätter Martin Landén, Cofounder & CEO på APPRL.

Under det gångna året har APPRL tagit in 22 miljoner kronor i kapital från nuvarande investerare Spintop Ventures, Backstage Invest, Jonas Meerits (Happy Socks, Eleven/Nordic Feel), Magnus Sandberg (Google), Ludvig Linge (TAT), Jonas Dromberg (Inventure, Bloomberg) med flera. På två år har teamet växt från 4 till 25 personer och omsättningen har växt ca. 500%. Det nya kapitalet ska användas till internationell expansion och till fortsatta investeringar i data science för att stärka positionen som den resultat- och försäljningsfokuserade lösningen inom influencer marketing.

Inför dess internationella expansion stärker APPRL upp teamet med Rami Nihlawi som CCO och Cornelia Brantås som Director of Sales, båda kommer från Soundtrack Your Brand där de har byggt upp den globala säljenheten från start (som Managing Director Global Markets respektive Director of Sales Global Markets). APPRL har även rekryterat Fredrik Isaksson som CFO (tidigare CFO på CMORE) och ett antal data scientists från företag som Klarna och iZettle.

- Visionen om att skapa en helt ny typ av marknadsföring är vad som lockar med APPRL, säger Rami Nihlawi, som just anslutit sig till APPRL-teamet i rollen som Chief Commercial Officer.

Mer information
Martin Landén, martin@apprl.com, Cofounder & CEO

Bilder → http://bit.ly/APPRL-Press

Om APPRL
APPRL är baserat i Stockholm och är en data- och teknikplattform för att driva försäljning genom influencers. På plattformen finns varumärken som H&M, Net-a-Porter & Gucci, influencers som Sofi Fahrman, Ebba von Sydow & Camilla Pihl och magasin som Elle och Vogue. APPRL började med fokus inom mode, men nu finns e-handlare och innehållsskapare inom skönhet, inredning, sport, böcker, hälsa, mat, elektronik, spel och mer på plattformen. 
apprl.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden